Alya se v ponedeljek ni zapodila med police trgovin. Foto: MMC RTV SLO
Alya se v ponedeljek ni zapodila med police trgovin. Foto: MMC RTV SLO

Razprodaje so samo dobro premišljena poteza prodajalcev.

Vili Resnik
Manca Špik
Manca je potožila, da ima postavo netipičnih mer, zato le težko najde oblačila zase. Foto: MMC RTV SLO

pa tudi vedno od glave do pet urejenih Alye in Mance Špik.

MMC je pri znanih Slovencih preveril, kakšno je njihovo mnenje o sezonskem znižanju oblačil, in ugotovil, da jim je za razprodaje, ki so se začele v ponedeljek, malo mar.

Energična, pisana in vedno nasmejana Alya je dejala: "Joj, meni so razprodaje 'ful mimo', sploh ne vem, kdaj so. Sama kupujem po načelu, da ko vidim kakšno stvar, ki mi je všeč, tudi kupim. Rečem si 'vav' in jo dam v košaro."

Nosila več tisoč evrov vredne obleke
Štajerko je mogoče videti tako v naših kot tujih trgovinah ("veliko časa preživim med policami"), ima pa tudi svojo modno oblikovalko Vladimiro Kralj, ki skrbi za njen odrski videz. In kako globoko je segla v denarnico za najdražji kos oblačila? "Sem prava srečnica, saj sem najdražje obleke, ki sem jih nosila, dobila brezplačno, bile pa so res drage, nekaj tisoč evrov. Sem pa pripravljena za dobra oblačila odšteti tudi veliko denarja."

"Moje roke in noge so tako dooolge"
Manca Špik
je vedela, da smo zakorakali v čas znižanih oblačil, a sama se le redko odpravi v trgovine, saj ima veliko težavo: "Zelo težko najdem oblačila zase, saj imam dolge roke in dolge noge, zato, ko končno najdem kaj primernega, kavbojke na primer, takoj pograbim. Imam pa srečo, da mi oblačila za nastope šiva Peter Thaler, in ker so vsa po naročilu, vsaj s tem nimam težav."

Gorenjko boste morda kdaj ujeli med nakupovanjem v Trstu, največ denarja pa odšteje za čevlje. "Najdražji so bili okoli 400 evrov, ampak so res tako udobni, da sem jih obula že za veliko koncertov, zato se mi je nakup poplačal."

Boštjan in Vili "mrtvo hladna"
MMC je nakupovalsko vnemo preveril še pri dveh moških, Boštjanu Romihu in Viliju Resniku. Njuni odgovori se skoraj niso razlikovali.

Boštjan je dejal, da je mislil, da so se razprodaje že končale, šele med sprehodom po mestu je videl veliko plakatov, ki so vabili v trgovine. "Na splošno se težko odpravim nakupovat, nerad grem tudi na razprodaje. Je pa 'fino', če kdaj kupiš kaj, kar je znižano."

Tudi Vili kupuje po "navdihu" in sproti - če vidi, ne bo okleval. "Zoprno pa mi je hodit v velike nakupovalna središča, saj vsi samo gledajo pod prste. Sicer pa na razprodaje ne hodim, so samo dobro premišljena poteza prodajalcev. Oni že vedo, zakaj so razprodaje potrebne."

A. P.

Razprodaje so samo dobro premišljena poteza prodajalcev.

Vili Resnik