Ana v rdeči obleki Vesne Sposa. Pred prihodom v ZDA si Ana zagotovo ni mislila, da jo bo nosila v takšnih okoliščinah. Foto: Youtube
Ana v rdeči obleki Vesne Sposa. Pred prihodom v ZDA si Ana zagotovo ni mislila, da jo bo nosila v takšnih okoliščinah. Foto: Youtube
Ana Haložan
Ana je na svojem profilu na Facebooku vsak dan objavljala novice o svojem počutju in stanju. Foto: Facebook Ane Haložan
Ana Haložan
Po zmagi na slovenskem izboru oktobra v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pisali smo že o tem, da so slovenski predstavniki tekmovanja sporočili, da se je 19-letni temnolaski iz Slovenskih Konjic takoj po prihodu v Las Vegas v hotelski sobi zgodila nesreča med umivanjem las. Spodrsnilo ji je in je z glavo močno udarila ob tla. Ano so takoj odpeljali na pregled in opazovanje v bolnišnico, kjer je preživela pet dni, nato pa je še en teden morala počivati. S tem je zamudila uradna fotografiranja, zato se je morala odpovedati tekmovanju.

Toda Ana se je na nedeljskem izboru, ki je potekal v živo iz hotela Planet Hollywood Resort v Las Vegasu in si ga je ogledalo na milijone ljudi, vseeno pojavila, kar je presenetilo tudi slovensko predstavnico tekmovanja mis Universe Kaly Kolonič, ki je za MMC povedala, da so se ameriški prireditelji očitno v zadnjem hipu odločili za to lepo potezo. Voditelj dogodka Steve Harvey je tako Slovenko, ki ni bila del tekmovalnega programa, napovedal z besedami: "Mislila je, da je zapravila svojo priložnost, a je ni. Pozdravimo jo in ji čestitamo, ker je izpolnila svoje sanje in se bo sprehodila po odru tekmovanja mis Universe. Prosim, pozdravite mis Universe Slovenije!"

Rože iz rok lanske zmagovalke
Na oder je takrat v živo rdeči večerni obleki, v kateri bi morala tekmovati s preostalimi kandidatkami, prikorakala Ana in mnogi med občinstvom so vstali in ji zaploskali. Ana je nato od mis Universe 2014, Kolumbijke Pauline Vega, prejela tudi šopek rož. S svojo pojavo si je prislužila omembo v mnogih novicah, saj so njen prihod označili za "najbolj ganljiv trenutek", Anin pogum in vztrajnost pa so na družbenih omrežjih pohvalili tudi gledalci. Njena mama Mojca pa je o svoji hčerki dejala: "Ana je vedno imela velike sanje. Ko si v glavo vbije kakšno idejo, je nič ne more ustaviti."

Predtem so si vsi gledalci v prenosu dogodka lahko ogledali tudi kratek prispevek, v katerem je Ana dejala: "Kako se mi je to lahko zgodilo? Kaj sem takšnega storila v preteklosti, da se mi zdaj vrača? Ko so mi v bolnišnici povedali, da ne bom mogla tekmovati, sem jih vprašala, ali se šalijo. 'Šla bom,' sem si ves čas ponavljala. Ne bodite žalostni zaradi mene, ker sem v redu. Ne skrbite, naredila sem korak naprej in premagala vse to."

Ostaja čez lužo
Ameriški mediji, kot je na primer tudi E!Online, sicer ne pišejo enake zgodbe, kot so jo slovenski javnosti sporočili predstavniki organizatorja. Tako lahko na tujih medijih preberemo, da je Ana doživela napad in ko se je zjutraj zbudila, desne polovice obraza ni več čutila. Koloničeva tega ni potrdila: "Morda Američani nekoliko pretiravajo, saj veste, kakšni so. Resnica je takšna, kot smo jo povedali mi. Ana ima na obrazu zaradi padca še vedno modrice, ki pa jih je močno ličenje prekrilo. Z njo ni tako hudo, če bi vprašali njo, bi rekla, da je v redu. Zdravniki so dejali, da ne bo imela posledic in da nima nikakršnih nevroloških težav," je zatrdila. Dodala je, da je za televizijo Fox posnela tudi intervju.

Koloničeva, ki sicer s slovensko predstavnico ni odpotovala čez lužo, je tudi pohvalila vse bolniško osebje v Las Vegasu ter organizatorje tekmovanja. "Kmalu po nesreči je v Las Vegas priletela Anina mama, ki je skrbela zanjo. Za mamo so prireditelji poslali na letališče avtomobil in ji plačali hotelsko sobo, Ani pa je organizacija krila tudi celotne stroške zdravljenja."

Ana se sicer še ne vrača v domovino, saj bo božične praznike preživela v New Yorku.

Prihod slovenske mis Universe na oder si oglejte spodaj.