Bernarda Žarn bo letošnji predizbor Eme vodila z Ivom Koresom. Foto: MMC RTV SLO
Bernarda Žarn bo letošnji predizbor Eme vodila z Ivom Koresom. Foto: MMC RTV SLO

Spremljanje dogajanja sodi v opis "del in nalog" voditelja. Seveda tudi poznavanje nastopajočih.

Bernarda Žarn za MMC o spremljanju Eme
Ivo Kores
Šarmantni Ivo Kores se bo letos prvič preizkusil v vlogi voditelja najbolj gledanega glasbenega festivala v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO

S simpatično voditeljico, ki bo letošnji sobotni predizbor Eme vodila ob boku Iva Koresa (intervju z njim si lahko preberete tukaj), smo se pogovarjali o pripravah na najbolj gledan glasbeni festival pri nas, o "kemiji" med njo in Ivom, povprašali pa smo jo tudi po njeni najljubši skladbi s tega tekmovanja.

Kot smo zapisali, se bo v predizboru pomerilo 14 izvajalcev, najboljši pa se bodo v nedeljskem finalnem večeru, ki ga bosta vodila Lorella in Andrea F. Flego, s sedmimi povabljenimi avtorji, ki imajo že zagotovljen nastop v finalu. V soboto se bo iz "green rooma" oglašala Primorka Karin Sabadin, v nedeljo pa se bosta v tej vlogi preizkusila Bernarda in Ivo. Končnega zmagovalca, ki bo Slovenijo zastopal na Evroviziji konec maja na Norveškem, bodo letos izbrali izključno gledalci s telefonskim glasovanjem.

Več o pripravah na predizbor si lahko preberete v spodnjem intervjuju z Bernardo Žarn.


Z gotovostjo lahko rečemo, da ste že prekaljena voditeljica glasbenih festivalov. Poleg Eme ste z Mariem Galuničem gostili tudi zadnjo Slovensko popevko. Vodenje tovrstnih prireditev vam je očitno še vedno izziv ...
Seveda, Ema in Slovenska popevka sta največja slovenska glasbena festivala in vselej mi takšno povezovanje predstavlja izziv, ki se ga z veseljem lotim.

Letos boste skozi večer predizbora Eme "krmarili" s pomočjo voditelja Iva Koresa. Sta se že kaj pogovarjala o tem? Kdaj se začneta pripravljati?
Z Ivom sva se spoznala že pred leti, ko sem jaz kot takrat še nadobudna televizijka delala intervju z njim - izkušenim in šarmantnim voditeljem. O Emi se seveda že pogovarjava, in to se mi zdi kar dobra predpriprava.

Ivo je v MMC-jevem intervjuju dejal, da si za sovoditeljico ne bi želel nikogar drugega kot "femme fatale" ...
Me veseli. Ivo je bister moški (smeh). Si predstavljate, kakšno bi bilo najino sodelovanje, če bi na primer dejal: Saj jaz bi raje delal s kakšno drugo voditeljico, a naj bo, bom že stisnil zobe in poskusil z njo ... (smeh)

Ali ves čas spremljate dogajanje okoli Eme? Poznate nastopajoče in kaj menite o tem, da bo letos odločitev o zmagovalcu izključno v rokah gledalcev?
Spremljanje dogajanja sodi v opis "del in nalog" voditelja, seveda tudi poznavanje nastopajočih. Tudi s tem, da letos ne bo drugih dežurnih "krivcev" za izbor zmagovalca, razen večinskega mnenja občinstva, se mi ne zdi nič narobe.

Za konec pa morda še to: katera je vaša najljubša zmagovalna skladba Eme in Evrovizije nasploh?
Joj, ti naj izbori nikoli niso bili moje priljubljeno opravilo ... Če bom na vaše vprašanje odgovorila, da so mi v različnih obdobjih in razpoloženjih različne skladbe ljube, bo izzvenelo kot izmikanje odgovoru, a je res tako. Ema je "dala" mnogo prijetnih, lepih, božajočih in žurerskih pesmi, in ravno v tem je njena neprecenljiva vrednost.

Spremljanje dogajanja sodi v opis "del in nalog" voditelja. Seveda tudi poznavanje nastopajočih.

Bernarda Žarn za MMC o spremljanju Eme