Kako se bosta odrezala gostobesedna Andrea in Lorella? Foto: MMC RTV SLO
Kako se bosta odrezala gostobesedna Andrea in Lorella? Foto: MMC RTV SLO
Andrea F
Andrea je zagotovil, da med njima z Lorello ne bo 'komolčarstva', je pa res, da sta zelo različna tipa voditeljev. Foto: MMC RTV SLO

Glasbeni novinar in strokovnjak je v pogovoru za MMC dejal, da se je v voditeljski vlogi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije že preizkusil pred približno desetimi leti, ko je na odru stal z Mišo Molk. "Sploh več ne vem, kdo je tisto leto zmagal, še danes pa se spomnem, da se je 'televoting' povsem sesul in da več kot deset minut sploh nisva vedela, kaj naj narediva. To je bil zagotovo eden najbolj komičnih trenutkov v zgodovini slovenske televizije."

"Gensko sva usklajena"
Z Lorello so ju k sodelovanju povabili pred kratkim, Andrea pa je povabilo sprejel po zagotovilu, da bosta imela pri pripravah povsem proste roke. "Obljubljam, da ne bo šlo za klasično napovedovanje pesmi, saj bi za to nalogo lahko izbrali kogar koli. Mislim pa, da ne bova imela težav - če ne drugega, gensko sva že usklajena," se je pošalil Primorec.

Na odru sva skupaj "zelo nepogosto"
Izdal je tudi nekaj smernic, ki jih bosta upoštevala pri vodenju ene najbolj gledanih televizijskih oddaj: "Imeli bomo tri iztočnice. Prva je ta, da se bo večer vrtel okoli vprašanja, kaj sploh pomeni zmaga na Evroviziji. Šalila se bova tudi na temo, da imava 'družinsko podjetje', spregovorila pa bova tudi o drugi plati Evrovizije, tisti bolj glasbeni, ki jo sam dobro poznam."

Čeprav sta oba poznana obraza s televizijskih zaslonov, pa na odru skupaj stojita izredno redko. "Nazadnje mislim, da sva bila skupaj na prireditvi ob 30-letnici Televizije Koper."

Skladbe, ki so v koraku s časom
Andrea F je bil tudi član strokovne komisije, ki je med prijavljenimi izbrala 14 nastopajočih. Kakšno je njegovo mnenje o kakovosti izbranih? "Poslušali smo zelo raznolike pesmi, vesel pa sem, da je kar nekaj takšnih skladb, ki so produkcijsko in avtorsko v koraku s časom. Svojega favorita, iskreno rečeno, nimam, je pa tudi res, da vseh pesmi povabljenih avtorjev sploh še nisem slišal."

Dan prej Bernarda in Ivo
Iz "green rooma" se bosta med finalom, ki bo 21. februarja, javljala Bernarda Žarn in Ivo Kores, ki bosta tudi voditelja predizbora dan prej. V soboto bo vtise iz "green rooma" zbirala Primorka Karin Sabadin.

Spomnimo, na predizboru se bo pomerilo 14 izvajalcev, neposredno v finalni izbor pa se je že uvrstilo sedem povabljenih avtorjev. O zmagovalcu, ki bo slovenske barve maja zastopal v Oslu, bo tokrat odločalo izključno občinstvo.