Nina je po zmagi dejala: 'Vsem finalistkam se zahvaljujem za neverjetno skupno potovanje v zadnjem mesecu in vesela sem, da sem dobila 13 novih prijateljic, ki si prav tako vse do zadnje zaslužijo prestižen mis universe Slovenije.' Foto: Samo Mervar/Agencija Ekskluzivno
Nina je po zmagi dejala: 'Vsem finalistkam se zahvaljujem za neverjetno skupno potovanje v zadnjem mesecu in vesela sem, da sem dobila 13 novih prijateljic, ki si prav tako vse do zadnje zaslužijo prestižen mis universe Slovenije.' Foto: Samo Mervar/Agencija Ekskluzivno
Melita Fabečić in Nina Đurđević
Nina v družbi hrvaške mis universe Melite Fabečić. Lastnik licence za oba izbora je Vladimir Kraljević. Foto: Samo Mervar/Agencija Ekskluzivno
Nina Đurđević
Pred Nino so mis universe Slovenije postale Minka Alagič (2001), Iris Mulej (2002), Polona Baš (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru, Anamaria Avbelj (2008), Mirela Korač (2009), Marika Savšek (2010) in Ema Jagodič (2011). Foto: Samo Mervar/Agencija Ekskluzivno
Nina Đurđević
Prva spremljevalka je postala Sara Savnik iz Ajdovščine, druga spremljevalka pa Nataša Naneva iz Kranja. Foto: Samo Mervar/Agencija Ekskluzivno

Slovenija lani tega tekmovanja ni izvedla, zato je lento dve leti nosila Ema Jagodič. V nedeljo pa so v Portorožu le izpeljali finale, na katerem se je pomerilo 14 deklet, ki so bila predhodno izbrana na kastingu. Prepričljivo največ pogledov je privabila plavolasa Štajerka, ki je postala tako mis universe kot mis fotogeničnosti.

V pogovoru za MMC nam prav veliko o sebi ni povedala, saj še "tipa" medijski svet, vsekakor pa si bo do svetovnega izbora, ki bo potekal devetega novembra v Moskvi, že nabrala nekaj izkušenj. Kaj bo storila z glavno nagrado, štipendijo v vrednosti 20.000 evrov za štiriletni študij na zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM), pa še ne ve.

Kako težko ste zaspali v nedeljo po zmagi?
Zelo težko, potrebovala sem kakšne štiri ure, da sem zaspala.

Ste po naslovu mis universe še vedno samo veseli ali vas morda gloda tudi kakšen "črv", da bi se utegnilo vaše življenje zdaj spremeniti? Prepoznavnost včasih prinese tudi negativne stvari ...
Še vedno sem vesela, ampak življenje se bo zagotovo spremenilo, že zaradi intervjujev, potovanj ... Ne skrbi me prepoznavnost in tudi negativne stvari ne, kot so ljudje, ki me bodo obrekovali zaradi nevoščljivosti. Zanje nimam časa.

Ne spomnim se, da bi Slovenija že imela misico, ki bi študirala medicino in bi želela postati kirurginja. Torej na lepotne izbore gledate bolj kot na konjiček in "prostočasno" dejavnost? Ste tudi manekenka?
Na lepotne izbore vsekakor ne gledam kot na prostočasno dejavnost, saj se zavedam vseh obveznosti, ki jih zmaga prinese. Se pa zavedam, da sploh v Sloveniji ni dovolj biti samo manekenka, čeprav delam tudi kot model, in da je za uspeh v življenju potrebno znanje.

Glede na to, da je glavna nagrada štipendija za štiriletni študiji na fakulteti za ekonomijo in menedžment v Zagrebu, vi pa ste že študentka, kaj boste storili z nagrado? Se jo da morda zamenjati za kaj drugega?
Po pravici povedano, še nisem razmišljala, kaj bom naredila z nagrado. Zamenjala je ne bom, lahko pa študij medicine nadaljujem na eni izmed prestižnih fakultet na svetu, kot so Harvard, Yale, Stanford.

Medijem tik po zmagi niste želeli izdati tega, ali ste že oddani, po čemer lahko sklepamo, da boste skušali zasebnost ohraniti zase. Lahko pričakujemo, da se boste v naslednjih tednih pojavljali "povsod" ali vam druženje s slovensko družabno smetano ni pogodu in boste obiskovali le dogodke, ki jih boste glede na svojo "funkcijo" morali?
Osebne stvari se tičejo samo mene, tako da tega ne bom delila z javnostjo. Najprej se moram privaditi na pozornost medijev, seveda pa ne bom sodelovala samo tam, kjer je to potrebno. Svoje življenje živim naprej.

Za vas je med občinstvom pesti stiskala mama. Kakšen nasvet vam je dala pred samim izborom - in kakšnega tik po zmagi?
Pred samim izborom mi je poslala sporočilo, v katerem je pisalo, da mi želi veliko sreče in da navija zame. Po sami zmagi pa mi je svetovala, naj ostanem to, kar sem.

Že kar nekaj slovenskih lepotic se lahko pohvali z naslovom mis universe. Bi znali povedati, katera vam je videzu ali pojavljanju v medijih ter zanimanjih najbolj blizu?
Nobene ne bi posebej izpostavila, ker je vsaka po svoje zanimiva, tako po pojavi kot po zanimanjih.

Ko niste na fakulteti, kaj vam vzame največ časa in vas najbolj veseli?
Največ časa mi vzame obiskovanje fitnesa in treningi hiphopa, vendar me ob tem še vedno najbolj veseli druženje s prijatelji.

Vam je znano ime Donald Trump in ali je ena izmed vaših želja, da bi ga osebno spoznali?
Seveda mi je znano. Donald Trump je ameriški poslovni človek največje ameriške televizijske hiše NBC, ki je leta 1996 prevzel licenco Miss Universe. Vsekakor mislim, da bi morala biti želja vsake mis universe, tako kot je tudi moja, da ga spozna.

Novembra boste slovenske barve zastopali na svetovnem izboru v Moskvi. Kaj vse vas čaka do takrat in kdo bo skrbel, da bo vse potekalo gladko ter da se boste v neznanem svetu znašli?
Čaka me veliko dela kot tudi zbranosti pri samem delu. Zame bo poskrbela organizacija, s katero sodelujem, Agencija Ekskluzivno in Kaly Kolonič, ki me vodi na vsakem koraku, in seveda lastnika licence Marija in Vladimir Kraljević.

Mnogi ste opazili, da je organizatorjem izbora zagodel tiskarski škrat, saj je Nina Đurđević nosila lento z napisom "mis univerese". Kako je do tega prišlo, smo povprašali Kaly Kolonič iz Agencije Ekskluzivno, ki je izbor pripravila: "Lento smo dali delati že mesec in pol pred prireditvijo, a so nam jo dostavili zadnji dan, ko je bilo že prepozno, da bi napako odpravili. Nova lenta, ki jo bo Nina nosila v Moskvi, je že v izdelavi. Organizator pa se je odločil, da zaradi neljube napake prekine sodelovanje s proizvajalcem, s katerim sodeluje že deset let.