Klemen Klemen bo z gosti nastopil 27. avgusta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Klemen bo z gosti nastopil 27. avgusta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Črnfest 2016, ki prinaša široko paleto najrazličnejših prireditev, med katerimi naj bi vsak obiskovalec našel nekaj za svoj okus, bo po besedah organizatorjev gostil priznane slovenske in tuje glasbene skupine, komike, kulturnike in druge umetnike.

Med osrednjimi glasbenimi gosti so izpostavili drevišnji nastop skupin Manouche in Las Cuerdas & Yolo Bonilla, druge festivalske dni pa se bodo na črnomaljskih odrih zvrstili še Zoran Čalić Band inHaiku Garden (19. 8.), Koala Voice, Cover Lover in Siddharta (20. 8.), Klemen Klemen z gosti ter raper Zlatko (27. 8.). Priredili bodo tudi metalski večer (26. 8.) s skupinami Sarcom, Necrotik, God Scard, Captain Morgan's Revenge in Septic Order.

Od predstav do kulinarike
Na festivalu bodo med drugim nastopili še komiki Tadej Toš, Jure Godler in Tilen Artač, čarovnik Sam Sebastian, napovedujejo pa tudi večer s Tomom Križnarjem, lutkovno predstavo Brina in gledališko predstavo Zeleni Jurij novoustanovljene gledališke skupine Kluba belokranjskih študentov.

V spremljevalnem programu bodo pripravili športne turnirje in kulinarični večer, med tednom v dopoldanskih urah pa še otroške delavnice. Kot veleva belokranjska gostoljubnost, bodo na festivalu postregli tudi z izročilnimi belokranjskimi jedmi in tamkajšnjim vinom.

Predsednik Kluba belokranjskih študentov Kristian Asani je povedal, da je festival zadnja leta letno skupaj obiskalo do približno 4.000 ljudi, ob širše zastavljenem sporedu in koncertu skupine Siddharta na Trgu svobode pa jih letos pričakujejo še tisoč več.

Črnfest 2016 bo v atriju tamkajšnjega gradu in na drugih prizoriščih vse dni razen nedelj potekal do 27. avgusta. Vstopnina bo prilagojena študentskim žepom.