Tudi letos mu je uspelo napolniti Gallusovo dvorano. Foto: Marko Delbello Ocepek
Tudi letos mu je uspelo napolniti Gallusovo dvorano. Foto: Marko Delbello Ocepek
jimmy carr
"Naslednjič, ko pridem, bom moral k vam plezati čez bodečo žico kot Sirci." Foto: Marko Delbello Ocepek

sezono stand-upa, ki med drugim prinaša tudi vrnitev Daniela Slossa in snemanje komedije 50 odtenkov njive.

Nedostopni in muhasti Jimmy Carr je s slovenskim občinstvom že ob svojem lanskem obisku stkal posebno vez, ob vrnitvi pa je bilo zanimanje za njegovo predstavo tolikšno, da je mu je skoraj uspelo razprodati dve predstavi v največji dvorani Cankarjevega doma.

Prva predstava je bila razprodana v štirih tednih kar pet mesecev pred samim nastopom, nato pa je objavil še dodatno predstavo, za katero so prav tako pošle skoraj vse vstopnice.

Tudi o aktualnih družbenih in političnih temah
Zabavne zgodbice, ki jih trga z rafali enovrstičnic, je dopolnjeval z značilnimi "podnapisi za blondinke," v katerih na svoj način občinstvo popelje tudi v drobovje ustvarjanja komedije. Tokrat je ob šalah s karikaturami za občinstvo pripravil še izbor zabavnih SMS-sporočil, ki mu jih pošiljajo oboževalci.

V predstavi se je dotaknil tudi Billa Cosbyja in Jimmyja Savila, poklonil pa se je še Liz Hurley. Šlo ni niti brez tem, kot so ameriške volitve ("Ljubim Trumpa, ker ljubim Ameriko in ker me zanima, kako je bo konec. Te volitve so kot zaključna sezona dolge TV-serije."), brexita ("Naslednjič ko pridem, bom moral k vam plezati čez bodečo žico kot Sirci.") in izginulega malezijskega letala ("Se vam ne zdi, da Copperfield tokrat res malo pretirava?").

Večkrat se je obregnil ob politično korektnost, njegova redna tarča pa še vedno ostajajo Katoliška cerkev in ženske: "O ženski lahko veliko izveš iz pogleda na njene čevlje: če jih ima za tvojimi ušesi, si ji najbrž všeč."

Uvertura v pestro jesensko dogajanje
Po obisku Johana Glansa in Jimmyja Carra 21. oktobra v Cankarjev dom znova prihaja britanski komik Daniel Sloss, 4. novembra pa bo Pižama v ljubljanski Festivalni dvorani posnel uspešnico 50 odtenkov njive.