Nov mister Slovenije je postal Jure Rugani. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Nov mister Slovenije je postal Jure Rugani. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Matija Dušak
Lenta 'best model' je odšla v roke Matije Duška. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
April
Za glasbeno-plesne vložke so poleg April (na fotografiji) sinoči skrbeli še DJ Dey, Lea Sirk, Christine Zadnikar, Gaj Trček, Soul Greg, plesna skupina Endless in stand up komik Dušan Tomić. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

"To smo se odločili zato, ker želimo sodelovati samo z najboljšimi. Organizacija za mistra Universe pa se v zadnjem času ni izkazala," je za MMC pojasnil lastnik licence za mistra Slovenije Erik Ferfolja. Tako se je sinoči deset finalistov, ki se je prebilo skozi sito 40 prijavljenih tekmovalcev, borilo za naziv mistra Slovenije in lento 'best model'. "Družini" slovenskih predstavnikov za mistra Slovenije se je priključil nekdanji košarkar - danes ljubitelj deskanja - in absolvent Fakultete za šport Rugani.

"Naziv mi pomeni veliko priložnost, za katero upam, da jo bom dobro izkoristil. Hkrati pa mi predstavlja izziv. Sem precej nov v tem, tako da upam, da se bom veliko naučil," je dejal za MMC Rugani. Ljubljančan bo tako predstavljal Slovenijo na svetovnem izboru, ki bo letos potekalo v Indoneziji. "Mislim, da se dobro še ne zavedam, koliko dela me še čaka do takrat," je še priznal - za zdaj še samski - Rugani.

Kljub temu da v nasprotju s preteklimi leti sinoči niso razglasili slovenskega predstavnika, ki bi potoval na izbor za mistra Universe, pa Rugani le ni ostal brez družbe ob slavju. Tam se mu je pridružil 21-letni študent prava Matija Dušak, ki je prejel lento 'best model'. "Z manekenstvom sem se že v preteklosti malo ukvarjal, zato sem v izboru videl priložnost za nadaljnji razvoj in nove priložnosti ter izkušnje," je o razlogih za prijavo spregovoril za MMC Dušak. 21-letnik predvsem vidi naziv kot odskočno desko za delo v manekenstvu doma, upa pa tudi na priložnosti iz tujine.

Deset tekmovalcev, pet hodov
Na samem izboru so se sicer poleg Ruganija in Duška predstavili še Jan Kozina, Blaž Brudar, Nejc Zager, Blaž Zaplotnik, Simon Šimek, Mihael Škafar, Naser Bećiri in Goran Jocković. Finalisti so se predstavili v petih izhodih: oblačilih študentov oblikovanja tekstilij in oblačil Vasje Lasića, Barbare Krmelj in Jakoba Jurkoška; oblačilih za prosti čas; spodnjem perilu; kopalkah in večernih oblekah.

Izmed desetih tekmovalcev je strokovna žirija, na čelu katere je bil mister International 2013 Ryan Terry, razglasila štiri superfinaliste (poleg Ruganija še Kozino, Zaplotnika in Bećirija). Petega so izbrali uporabniki družabnega omrežja Facebook, in to je postal Dušak, ki je na izboru imel tudi najglasnejšo podporo s tribun.

Lastnik licence je po samem izboru dejal, da je izbor potekal po pričakovanjih. "Upam, da bomo šli s takšnim tempom naprej in da bo mister Slovenije postal takšna znamka, da bo lahko tudi naredil kaj za družbo. Da bodo njegova beseda in koraki odločilni - za kar koli," je sklenil Ferfolja.

Več utrinkov s sinočnjega dogajanja si lahko ogledate spodaj (priporočamo vam ogled videa na kakovosti posnetka 480 pikslov).