Srbska zvezdnica je razgrela večtisočglavo množico. Foto: Marko Pigac
Srbska zvezdnica je razgrela večtisočglavo množico. Foto: Marko Pigac
Ceca
Obiskovalci so ves čas prepevali skupaj z njo. Foto: Marko Pigac
Ceca
Na oder so ji prinesli tudi darilo. Foto: Marko Pigac

Po šivih je pokal osrednji prostor za obiskovalce, nič bolje se ni godilo VIP-prostoru, ki je bil razdeljen na stojišča in sedišča, kjer se je trlo znanih obrazov. Najbolj znana "novoustvarjena ženska" Salome, najslavnejša ločenka Urška Čepin, balerina Jerneja P. Zhembrovskyy, manekenke Tatjana Tutan, Maja Raspopovič in Katarina Benček, zvezdnika resničnostnih šovov Mišo in Maja Malnar, komedijant Miki Bubulj, tv-voditelja Jasna Kuljaj in Lado Bizovičar ter mnogi drugi.

Ceca je svoj zadnji album sicer izdala že leta 2006, a na sobotnem koncertu nihče ni pogrešal kakšnih novih pesmi. Kariera pevke s pravim imenom Svetlana Ražnatović, je namreč dolga že dve desetletji, v tem času pa je izdala 14 albumov. Na teh albumih so se znašle številne uspešnice, ki jih Cecini oboževalci dobro poznajo in so jih na Gospodarskem razstavišču lahko prepevali skupaj z njo. Nekatere pa kar namesto nje. Cecin repertoar sestavljajo predvsem balade, nekaj pa je tudi bolj živahnih poskočnic. Tudi sobotni koncert je bil sestavljen iz obeh glasbenih polov in oboževalce so tako razveselili hitrejši ritmi pesmi, kot so Dragane moj, Pazi s kime spavaš, Manta, Tačno je. Nežnejše melodije, kot so Nagovori, Kukavica, Idi dok si mlad, Da li to ljubav pravi od nas slabiće in Maskarada, pa so spet dokazale, da je Ceca res mojstrica balad.

Na oder šele okoli 23.00
Prav zato, ker 35-letna srbska pevka tokrat ni predstavljala novega albuma, so na svoj račun prišli ljubitelji njenih starejših pesmi. Njen zadnji koncert v Ljubljani marca 2007 je namreč minil v znamenju takratnih najnovejših uspešnic, kot sta Pile in Lepi grome moj, ki je bila v soboto tudi prva pesem. Pravzaprav sta tako minila dva njena zadnja koncerta v Ljubljani, saj so organizatorji takrat zaradi velikega zanimanja za sobotni koncert hitro pripravili še petkovega. Tokrat je bil le en koncert, a tako dobro obiskan, da bi se v dvorani težko našlo mesto še za koga. Začetek koncerta je bil sicer napovedan za 21.00, a glavna zvezda je na oder stopila šele dve uri pozneje. Predtem so občinstvo zabavale folklorne skupine in skupina Ujdi bend.

Cene pijač v višave!
Prireditev pa je postregla tudi z negativnimi odzivi. Obiskovalce so namreč neprijetno presenetile vrtoglave cene pijače. Za plastenko vode je bilo treba odšteti tri evre, za džusvodko pa kar osem! Veliko obiskovalcev se je dolgočasilo tudi med 45-minutnim odmorom, ki ga je Ceca izkoristila za preoblačenje. Prvih nekaj minut jih je sicer zabavala folklorna skupina, nato pa so ostali prepuščeni precej tihi glasbi iz zvočnikov. A zvezda večera se je kmalu vrnila in ostala na odru vse do dveh zjutraj. V veliko splošno navdušenje je zapela tudi ponarodelo uspešnico Djurdjevdan, nato pa s pesmijo Zabranjeni grad končala koncert, obiskovalci pa so se raztepli po nočnih klubih, ki predvajajo balkansko glasbo, in mnogi tam dočakali tudi zoro.