Pri sodelovanju z nekom je Alanu Hranitelju najpomembneje, da so vsi na isti valovni dolžini. Foto: MMC RTV SLO
Pri sodelovanju z nekom je Alanu Hranitelju najpomembneje, da so vsi na isti valovni dolžini. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj je na Emi prisegala na belo barvo. Bo tokrat s Hraniteljevo pomočjo oblekla kaj bolj živega? Foto: MMC RTV SLO

Priznani kostumograf in modni oblikovalec hrvaškega rodu je za MMC povedal, da je bil vesel drugega povabila k sodelovanju pri projektu Evrosong, ki bo letos v Beogradu.

Prvič je Hranitelj sodeloval z Darjo Švajger, a v smehu pove, da je to že tako daleč, da se niti sam natančno ne spomni, ali je to bilo za njen prvi ali drugi nastop na Evrosongu. Tako Darja kot Rebeka sta do njega sami pristopili s ponudbo za sodelovanje.

Na vprašanje, ali ga je strah velike medijske pozornosti, tj. da bodo vse evropske luči uprte tudi v njegove stvaritve, je dejal, da niti ne. "Strah slabo vpliva na ustvarjalnost," je povedal Alan Hranitelj. "Sicer pa trenutno delam za Cirque de Soleil (kanadski umetniški cirkus, op. a.), ki je morda medijsko še bolj izpostavljen kot Evrosong." To je tudi projekt, ki mu trenutno vzame največ časa.

Hranitelj je zaslovel predvsem z oblekami, znanimi po razkošnosti in bohotnosti, zato smo ga povprašali, ali namerava ta slog uporabiti tudi pri kreaciji za Rebeko. "Rebeka je prišla do mene z neko svojo osnovno idejo," je povedal. To so potem še malce dodelali, a podrobnosti niso znane. Dodal je, da je z Rebeko zelo lepo sodelovati, saj sta na isti valovni dolžini, zanj najpomembnejše. "Je ženska s super izgledom in dobro energijo, tudi seksapilom, skratka, ima zelo dobro celotno osebnost," je o Rebeki povedal Hranitelj. Zato bo kreacija pisana na kožo njej in samo njej. Poleg tega pa bo Alan poskrbel tudi za zunanjo podobo Rebekinih odrskih spremljevalcev, a ga v Beogradu od 20. do 24. maja ne bo.

O svojih trenutnih projektih je dobitnik številnih nagrad za najboljšega kostumografa povedal, da mu največ časa vzame že prej omenjeni Cirque de Soleil, poleg tega pa še redno sodeluje z različnimi gledališči. V teku pa so priprave tudi za njegovo poletno razstavo, o kateri bomo še poročali.

J. S.