Nives je v rekordnih štirinajstih dneh postala nova mis Slovenije. Foto: Dejan Nikolić
Nives je v rekordnih štirinajstih dneh postala nova mis Slovenije. Foto: Dejan Nikolić
Nives Orešnik
Nives je v preteklosti krasila že številne naslovnice revij. Foto: Organizator izbora
Lana Mahnič Jekoš
Lento je prejela iz rok Lane Mahnič Jekoš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lana Mahnič Jekoš
Lana tako le ni doživela podobne usode, kot jo je Tadeja Ternar, ki je ostala brez svoje naslednice leta 2008. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mis Slovenije Tina Petelin
Repičeva je za MMC še pojasnila, da ko so pri agenciji Ideja Ideja prevzeli za licenco za mis Slovenije leta 2010, so jo želeli pridobiti za prihodnje leto, toda Morleyjeva ni želela, da bi Slovenija ostala brez predstavnice tisto leto in dejala - zdaj že nekdanjim - organizatorjem, naj ji pošljejo dekle na svetovni izbor. Tam je takrat odšla Tina Petelin. Takrat pa so za organizacijo izbora imeli dvajset dni časa. Foto: MMC RTV SLO
Mis sveta 2011
Aktualna mis sveta, ki bo svojo krono predala na Kitajskem, je mis Venezuele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Stran od oči javnosti in bliskovito hitro se je razpletlo novo poglavje v sagi, imenovani Mis Slovenija: "Glede na to, da smo v imenu tega, da Slovenija ne bo zopet brez svoje predstavnice na tem najbolj prestižnem svetovnem lepotnem projektu, pristali, da kompletni projekt Miss Slovenija 2012 izvedemo v 14 dneh, smo res v veliki časovni stiski," je za MMC pojasnila vodja projekta Jelka Šajn.

"Vse to se je zgodilo v rekordnih dneh dneh po vrnitvi našega direktorja iz Londona, ko se je mudil na obisku pri Juliji Morley skupaj z vodstvom AMC Studia, ki je naš poslovni partner pri projektu," je še pojasnila Šajnova.

Izmed štiridesetih deklet je lento najlepše letos prejela Nives Orešnik. Sam izbor se je zgodil včeraj v prestolnici. "Nives je bila izbrana na uradnem zaključnem castingu v hotelu Austria Trend v Ljubljani 1. julija po mnenju šestčlanske strokovne žirije izmed desetih izbrank, ki so bile prej izbrane na predhodnih castingih izmed štiridesetih deklet," je za MMC pojasnila Šajnova.

Kdo je Nives Orešnik?

20-letna Nives je po podatkih na predstavitveni strani za modele Model Manegement visoka 173 centimetrov. Nives ima za seboj že kar nekaj manekenskih izkušenj. Med drugim je krasila naslovnice priznanih slovenskih revij, delala je tudi za blagovno znamko Collection 69 in La Vie, kjer je celo pozirala kot nosečnica.

Iz rok Lane v roke Nives
Lento je prejela iz rok lanske mis Slovenija Lane Mahnič Jekoš. Za medije pa bo dosegljiva v sredo, ko bo tudi organizirana tiskovna konferenca. "Nives je trenutno na že predhodno dogovorjenem snemanju, tako da bo na voljo v sredo tako za intervjuje kot za fotografiranja," je pojasnila Šajnova iz agencije Queen.
Era mis Slovenije se nadaljuje
Še maja smo poročali, da bo - zdaj že nekdanja mis Slovenije - Lana doživela podobno usodo, kot jo je leta 2008 Tadeja Ternar in bo ostala brez svoje naslednice. Nekdanja vodja projekta Eva Repič iz agencije Ideja Ideja, ki je imela v rokah licenco zadnja tri leta, je namreč še maja za MMC zatrjevala, da so izbor za mis "zamrznili". Nato pa so licenco vrnili.

Vabljeni k branju o usodi izbora mis Slovenija iz zadnjih let:

- Lana bo tudi letos ostala brez naslednice

Londonskega izbora se je udeležil lani tudi MMC.

-Kako je mis sveta v 60 letih postala "mis konstrukta"

- Mis sveta je (že spet) mis Venezuele

- Lepota (ne škodi, ampak) ni pogoj na mis sveta!

Spomnimo: za letošnji izbor, ki bo poleti potekal na Kitajskem, so organizatorji po besedah Repičeve že imeli potrjene sponzorje, opravljene castinge in izbranih deset finalistk. "Izbor je bil pripravljen do te mere, da bi morali samo še potrditi lokacijo, primerno za prireditev, ampak enostavno je izbor naredil v zadnjih treh letih 100.000 evrov škode, kar je resničen podatek," je dejala Repičeva za MMC maja in poudarila, da je ena izmed težav zastarelost izbora, ki naj bi bil manj zanimiv tako za javnost kot za sponzorje in medije.

Repič: "Pinkponk z licenco ni OK"
Repičevo smo poklicali za odziv na novo izbrano mis, in povedala nam je, da je sicer vedela, da bo lastnica licence za Miss sveta Julia Morley, potem ko je agencija IdejaIdeja vrnila licenco, začela iskati novega lastnika v Sloveniji. "Prejšnji teden me je klicala gospa Šajn in mi je povedala, da so oni in gospod Leon Ribnikar prevzeli licenco za mis Slovenije. Povedala mi je tudi, da bodo v nedeljo imeli casting, in me hkrati prosila, če ji posredujem kontakte od vseh deklet, ki smo jih izbrali za finalistke. Da sicer oni že imajo dekleta za casting, ampak naj vseeno pošljem kontakte za vsa dekleta. Jaz sem jim zjutraj poslala kontakte in sinoči sem od novinarke izvedela, da je nova mis izbrana," je pojasnila Repičeva za MMC.

Slovenija je tako v manj kot petih letih zamenjala tri lastnike licence za mis Slovenije. Podjetje IdejaIdeja je k projektu Mis Slovenija pristopilo leta 2009, ko je dolgoletni lastnik licence Mis Slovenije za Mis sveta Zdravko Geržina ostal brez nje. Zdaj pa je licenca pristala v rokah agencije Queen in AMC Studia.

"Zagotovo ni ugodna situacija. Konec koncev je imel gospod Geržina licenco dvajset let. Tudi mi smo nameravali imeti licenco dvajset let in še več. Ampak enostavno je takšna situacija v državi, da ne moremo. Mi smo jo želeli obdržati pod pogojem, da delamo na svoje stroške. Zdaj poskuša nekdo drug, in želim mu, da uspe. In da bodo ostali lastniki licence. Pinkonk z licenco za mis Slovenije ni OK. Mi smo se z gospo Morley lepo razšli in ona se je odločila, komu bo dala licenco," je pojasnila Repičeva za MMC in poudarila, da bodo novim organizatorjem na voljo za vsakršno pomoč in oporo, saj nočejo, da bi projekt mis Slovenije propadel.

Klavdija Kopina, spremljate me lahko tudi na Twitterju.