Cerar in Stropnikova kot gledalca na poletih v Planici. Foto: BoBo
Cerar in Stropnikova kot gledalca na poletih v Planici. Foto: BoBo
Stropnikova Cerarja spremlja tudi na državniških obiskih – med drugim se je dvakrat srečala z Melanio Trump. Foto: Reuters

postal očka – njegova partnerica Mojca Stropnik je namreč noseča.

Otrok naj bi se rodil prihodnje leto, poroča revija Zvezde so rojene.

Cerar ima iz zakona z Danico Cerar že dva odrasla otroka, študentko Evo in srednješolca Miho.

S 37-letno Stropnikovo, sicer pravnico po poklicu, ki je svoj čas delala kot svetovalka v Cerarjevem kabinetu, sta par postala leta 2016, ko je razpadla njegova prejšnja zveza z Vesno Arnšek.

Stropnikova je sicer Cerarja spoznala še kot študentka prava na pravni fakulteti.

"Mira sem rada poslušala že kot študentka prava, brala sem njegove kolumne, spremljala številne nastope na televiziji, in moram priznati, da mi je bil njegov način razmišljanja vedno blizu, zlahka sem se poistovetila z njegovimi kritičnimi, a vedno konstruktivnimi mislimi o aktualnem dogajanju v Sloveniji," je povedala letos v intervjuju za revijo Zarja.

Ko je Cerar leta 2014 ustanavljal svojo stranko, mu je pravniška pripravnica priskočila na pomoč. "Večkrat sva se morala dobiti po službeni dolžnosti, potem pa je iz tega nastal tudi kakšen čaj. Kmalu sva se dogovorila, da bova skupaj začela teči," je razložila začetke njune zveze.

Preskočila je iskrica
Cerar je za Zarjo povedal, da sta bila s Stropnikovo deset let znanca, nato prijatelja, kasneje pa je preskočila še iskrica: "Sledilo je spoznanje, da sva si usojena za sopotnika v življenju."

Stropnikova je Cerarja lani in letos redno spremljala tudi na državniških obiskih, med drugim tudi julija na vrh Nata v Bruslju, kjer sta se srečala s prvim parom ZDA, Donaldom in Melanio Trump. Stropnikova in Melania naj bi sicer "pristen človeški stik" vzpostavili že na lanskem zasedanju vrha Nata.

Par živi med Ljubljano, kjer je doma Cerar, in Šentjurjem pri Celju, od koder prihaja Stropnikova.