Osvežilna fronta bo ponudila najrazličnejše rubrike za mlade. Foto: Mankica Kranjec
Osvežilna fronta bo ponudila najrazličnejše rubrike za mlade. Foto: Mankica Kranjec
Osvežilna fronta
Voditelji pravijo, da bo v oddaji vsak našel nekaj zase. Foto: Mankica Kranjec
male sive celice
Novi voditelj oddaje Male sive celice bo Nik Škrlec. Foto: Mankica Kranjec

Osvežilna fronta je oddaja, namenjena predvsem srednješolcem, sestavljena pa bo iz pogovornega studijskega dela, prispevkov s terena in iz igranih komičnih vložkov. Vsebine za mlade bodo pripravljali scenaristka in soavtorica Urška Mlakar ter igralci in improligaši Ajda Smrekar, Juš Milčinski, Vid Sodnik, Peter Frankl, Pia Nikolič, Rok Bohinc, Jan Kok in Žiga Regina, studijski del pa bo povezovala Neža Prah Seničar.

Voditeljica bo v rubriki Kam pes taco moli s sogovorniki govorila o medosebnih odnosih, zaljubljenosti in ljubezni, zdravju, življenjskem slogu in drugih temah, ki so blizu mladim.

Informacije o najrazličnejših novostih bodo zbrane v rubriki Sveža roba, v rubriki Mesto zločina pa bodo preverjali, kako so se mladi zabavali nekoč in kako je danes. V Žličkanju se bodo lotili najstniške ljubezni, mlade, ki se lotevajo ekstremnih dejavnosti, pa bodo predstavili v Ni zime za Eskime. Sektor za kreativce pa bo posvečen mladim ustvarjalcem z najrazličnejših področij.

Retrolaver bo za spoznavanje stvari, ki jih danes ni več in si jih mlajša generacija morda tudi malo težje predstavlja, v Čist mal abšlesan bodo predstavljali modne smernice, v Zbambuzlanijah in Epskem filmu pa bo govor o televizijski in filmski produkciji. Oddajo si boste lahko prvič ogledali danes ob 17.30 na TV SLO 1.

V prvi oddaji se bodo ustvarjalci lotili računalniških iger. Voditeljica Neža bo odkrivala življenje e-športnika, ki se bori v ligi legend, izvedeli pa boste tudi, kako so računalniške igre igrale generacije pred vami. V oddaji seveda ne bo manjkalo tudi koristnih nasvetov. Vas zanima, česa ne početi na prvem zmenku, kaj se dogaja na sceni v Kranju ali kako si sešiti obleko? Vabljeni k ogledu oddaje Osvobodilna fronta.

Male sive celice
Male sive celice so TV-kviz z dolgo tradicijo. Z letošnjo sezono bodo postale popolnoma multimedijske, kar pomeni, da bodo učenci zadnje triade osnovne šole svoje odgovore z voditeljem Nikom Škrlecem praktično prikazali oziroma dokazali.

Kviz se dotika vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti, 32 tekmovalnih šol iz osmih regij Slovenije pa se bo preizkusilo v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Vprašanjem so z novo sezono dodali še možganski labirint, novost pa bo tudi boj za brihtolina, ki bo ekipi podvojil točke pri vprašanju po njihovi izbiri. Oddaja bo prvič na sporedu v soboto, 22. oktobra, ob 9.20 na TV SLO 1.