Prireditev sta povezovala Boštjan Romih in Jasna Kuljaj. Foto: MMC RTV SLO
Prireditev sta povezovala Boštjan Romih in Jasna Kuljaj. Foto: MMC RTV SLO
Na zdravje - Pesem poletja
Zmaga je šla v roke Ansamblu Nemir. Foto: MMC RTV SLO
Boštjana in Jasne se je vreme usmililo. Foto: Milan Simčič
Na Zdravje!: Dobili smo pesem poletja

Finalna oddaja in konec izbora "Na zdravje – pesem poletja" se je začela ob 20.00 v portoroški Alayi, neposredno pa je dogodek prenašal tudi 1. program Televizije Slovenija.

Po odmevni prireditvi "Na zdravje – pesem zime", ki si jo je na Golteh ogledalo 1.500 obiskovalcev, na televizijskih zaslonih pa skoraj 350 tisoč gledalcev, so ustvarjalci priljubljene oddaje pripravili nov dogodek.

Poletni glasbeni večer, ki je potekal na prostem, je bil tako že druga tovrstna zabavnoglasbena prireditev oddaje Na zdravje!. Pred razgretim občinstvom in navijači sta tudi tokrat glasbeni večer, na koncu katerega je bila znana pesem poletja, povezovala voditelja Jasna Kuljaj in Boštjan Romih.

Potem ko smo pred dnevi poklepetali z Jasno, je za MMC spregovoril še Boštjan.


Kako sta se s sovoditeljico pripravila na vodenje na odprtem?
Držimo pesti, da bi med oddajo lahko videli lep morski sončni zahod. Mi se bomo dobro pripravili, le še vreme mora narediti svoje. Za voditeljsko delo sicer odprto prizorišče ne predstavlja česa zelo drugačnega od studia. Če bo padla kakšna kaplja dežja, pa je streha nekaj korakov stran.

Imate med finalnimi skladbami za pesem poletja kakšno favoritinjo?
Seveda je nimam. Od začetka izbirajo zgolj gledalci in naj uspešno izberejo tudi na koncu.

Organizirali ste že izbor pesmi zime, zdaj pa še pesmi poletja. Menite, da se zimske in poletne viže razlikujejo?
Seveda smo iskali nekako tipično poletne vsebine, eni so peli o morju, eni o veselicah, kakšni so nas vabili v hribe, se spraševali, zakaj je le enkrat v letu mesec maj ...

Imate sicer raje poletje ali zimo?
Oboje, poleg pomladi in jeseni. Ampak se strinjam, da je poletni čas veliko bolj enostaven - manj garderobe, več gole kože, daljši večeri ...

Se veselite zaključne oddaje in dopusta, ki verjetno sledi po njej?
Predvsem sem vesel, da bomo pod streho spravili še eno sezono, da dobimo še Na zdravje – pesem poletja in novo zgoščenko s tekmovalnimi pesmimi, ki so na dobri poti, da postanejo uspešnice.

Oddih bo sicer dobro del, takoj po šoli gremo družinsko na jadranje, kasneje pa bomo skušali najeti avtodom in jo mahniti po alpskih dolinah. Prihajam namreč v leta, ko si poleti čedalje bolj želim prijetnega hladu.

Na Zdravje!: Dobili smo pesem poletja