Finalna oddaja in konec izbora
Finalna oddaja in konec izbora "Na zdravje – pesem poletja" bo v Portorožu. Foto: Milan Simčič
Jasna Kuljaj in Boštjan Romih
Finale za Pesem zime je potekal na Golteh, kjer sta voditelja kljub nekaj stopinjam pod ničlo uživala ob čudovitih skladbah in številnemu občinstvu. Foto: Milan Simčič
Na zdravje!
Oddaja Na zdravje je v začetku leta 2012 praznovala peti rojstni dan. Foto: Milan Simčič

Po nadvse odmevni prireditvi "Na zdravje – pesem zime", ki si jo je na Golteh ogledalo 1.500 obiskovalcev, na televizijskih zaslonih pa skoraj 350 tisoč gledalcev, ustvarjalci priljubljene oddaje pripravljajo nov dogodek.

Jasna vesela, da bo konec na Obali
Poletni glasbeni večer, ki bo potekal na prostem, bo tako že druga tovrstna zabavnoglasbena prireditev oddaje Na zdravje!. Pred razgretim občinstvom in navijači bosta tudi tokrat glasbeni večer, na koncu katerega bo znana pesem poletja, povezovala voditelja Jasna Kuljaj in Boštjan Romih.

"Vesela sem, da bomo zaključek speljali na slovenski obali. Kljub recesiji! Ob ogromni zavzetosti našega producenta Jožeta Potrebuješa. Vse je že kazalo, da bomo v studiu, pa mu to ni dalo mira, nekaj noči ni spal in nato se je odločil," je povedala Jasna.

Prejeli srebrno ploščo
V oddaji Na zdravje! je med januarjem in majem potekal izbor za najlepše poletne napeve in viže. V finale se je uvrstilo devet skladb, katera izmed teh pa bo zmagala, boste določili gledalci Televizije Slovenija. Poleg tekmovalnega dela ustvarjalci oddaje Na zdravje! pripravljajo spremljevalni program, ki bo v znamenju morskih melodij, smeha in dobre volje. Ljubitelji narodno-zabavnih pesmi si lahko dogodek ogledate v živo v Portorožu ali na televizijskih zaslonih.

ZKP RTV Slovenija bo 25. maja izdala tudi novo zgoščenko "Na zdravje – pesem poletja", na kateri bo vseh 18 skladb, ki so se predstavile v tokratnem poletnem natečaju. Januarja je prav tako na dan finalnega izbora izšla zgoščenka "Na zdravje – pesem zime", ki je bila v začetku letošnjega leta nekaj tednov najbolj prodajana zgoščenka. Ob tej priložnosti je vodja ZKP RTV Slovenija, Mojca Menart, ekipi oddaje Na zdravje! podelila srebrno ploščo.

"Izbor za Pesem zime so ljubitelji domače glasbe dobro sprejeli, vse pesmi, ki so se uvrstile v finale, so postale uspešnice, in to je dobra popotnica za Pesem poletja oziroma za ploščo, na kateri bodo vse skladbe," je za MMC povedala simpatična voditeljica.

Kratek pogovor z Jasno Kuljaj pa si lahko preberete spodaj.

Imate sicer raje poletje ali zimo?
Ne bi se mogla odločiti.

Se veselite sklepne oddaje in dopusta, ki verjetno sledi po njej? Kam se odpravljate?
Kam se odpravljam po oddaji?
Naravnost pod Gorjance, saj se moj brat v soboto poroči. Pred mano je res poseben vikend. Ne vem, ali sem že kdaj v življenju tolikokrat preverila vremensko napoved kot ta teden.

Kako se pripravljate na poletje, veliko telovadite?
Nimam posebnih priprav.

Če bi se morali odločiti za eno jed, kateri bi se najtežje odrekli?
Nimam najljubše jedi, ki bi se ji težko odrekla.

Kateri pa so vaši obvezni pripomočki za na plažo?
Na plažo se da iti brez kakršnega koli pripomočka. Samo luna mora svetiti.

Imate sicer raje hribe, morje ali kaj drugega?
Tudi poletje v Šiški ima svoj čar. Z občasnimi skoki pod Gorjance k staršem, k dedku na Koroško in k bratu v Beograd.