Ste v preteklih letih že obiskali Panč? Foto: Organizator
Ste v preteklih letih že obiskali Panč? Foto: Organizator
Festival Panč
Zimzelena druščina slovenskih stand-upskih komikov. Foto: Tomaž Kos

Tin Vodopivec in Andrej Težak - Tešky, očeta osrednjega slovenskega stand-upskega festivala, ki Panč s sodelavci pripravljata že desetletje, bosta tudi to poletje "začinila" z odmerkom stand-upske komedije nad Ljubljano. Grajsko dvorišče bo tako med 22. in 26. avgustom gostilo pet tematskih večerov, ki jih bo soustvarilo več kot trideset izbranih domačih, regionalnih in tujih komikov.

Prvi dan festivala, v torek, bo Panč prvič gostil eno mlajših stand-upskih disciplin, "Comedy Roast Battle" oziroma kratke spopade v "prcanju" po turnirskem sistemu na izločanje. Sredni British Comedy Night bodo stkali mednarodni gostje, četrtek pa je rezerviran za Yugo Mix z izbranimi regionalnimi šaljivci. Petkovih 10 komikov za 10 let Panča prinaša revijo pionirjev, ki so stkali premierni festival. To so Andrej Težak - Tešky, Boštjan Gorenc - Pižama, Domagoj Pintarić, Klemen Bučan, Klemen Mauhler, Lucija Ćirović, Miki Bubulj, Mladen Pahović, Perica Jerković in Tin Vodopivec. Soboto pa so naslovili Slovenski večer komedije, saj bodo na oder stopili Boris Kobal, Jan Kreuzer, Martina Ipša, Stefan Šumanac in Vid Valič.

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA, NAGRAJENCE SMO O NAGRADAH OBVESTILI PREK ELEKTRONSKE POŠTE. HVALA ZA SODELOVANJE!

MMC v sodelovanju z organizatorjem podeljuje petkrat po dve vstopnici za festival Panč. Vse, kar morate narediti, je, da odgovorite na spodaj zastavljeno vprašanje:

Kateri je vaš najljubši slovenski in kateri tuji stand-upski komik?

Vaše odgovore sprejemamo na naslovu mmc-nagrade@rtvslo.si. V elektronskem sporočilu poleg odgovora napišite svoje ime in priimek ter obvezno tudi, za kateri večer festivala Panč želite vstopnici. Nagradna igra bo trajala do ponedeljka, 21. avgusta, do 12.00.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.