Helena Pirc in Špela Močnik - novi voditeljici jutranjega programa. Foto: Žiga Culiberg
Helena Pirc in Špela Močnik - novi voditeljici jutranjega programa. Foto: Žiga Culiberg
Erter Pust in Karin Sabadin
Voditeljici Erter Pust in Karin Sabadin bosta v prvem tednu gledalce pozdravili iz studia na prostem. Foto: Žiga Culiberg

Dinamični ustvarjalci oddaje iz ljubljanskega, koprskega in mariborskega studia vam bodo od ponedeljka do petka od 7.00 na TV Slovenija 1 postregli z izčrpnimi in kakovostnimi servisnimi informacijami, koristnimi nasveti in raznolikimi razvedrilnimi vsebinami. Ekipa bo obiskovala različne slovenske kraje in v živo prinašala njihov utrip ter se družila z zvestimi gledalci.

Teden bo v studiu ob ponedeljkih začenjala nova voditeljica Špela Močnik, ki jo gledalci jutranje oddaje že dobro poznajo. Poleg voditeljice je novost ponedeljkovih juter rubrika Moje jutro. V njej bodo gledalci spremljali jutra znanih in zanimivih Slovencev, ki bodo z mobilnim telefonom posneli svoje jutranje obrede. Prvi, ki bo gledalcem razkril svoje jutro s kamero mobilnega telefona, je pevec Modrijanov Blaž Švab.

Rubrika Družinska sreča: vsak ponedeljek med 9.00 in 10.00 se bomo družili z zanimivo slovensko družino. V prvi oddaji bomo jutranjo kavo srkali z družino Briški Cirman, družino pevke Raiven; spoznali boste tudi njeno ekstravagantno babico, ki si, tako kot njena vnukinja, barva lase z rožnato, pred kratkim pa si je omislila celo prvo tetovažo.

Osvežili smo četrtkovo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, v kateri bodo lahko še bolj aktivno sodelovali gledalci pred televizijskimi zasloni in v različnih družabnih igrah poskušali premagati voditelja Davida Urankarja, kar jim bo prineslo lepo nagrado.

Petki bodo še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Ekipa oddaje se bo z veseljem odzvala povabilu gledalcev skupaj z energično prehransko svetovalko Marijo Merljak in tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev povezala z nasveti o zdravem načinu prehranjevanja.

Rubrike, ki jih že poznate
Stalnica dobrih juter ostajajo priljubljene rubrike gledalcev: zdravniški komentar z nasveti farmacevta prof. dr. Štruklja, reševanje jezikovnih dilem, spoznavanje zdravilnih rastlin sveta v domači lekarni, obiski najlepših vrtov gledalcev, kuharski recepti za vsak okus in žep ...

Ekipi se pridružuje tudi Helena Pirc, ki bo voditeljica petkove oddaje Dober dan, v kateri s strokovnjaki in gledalci debatiramo o različnih življenjskih temah.

Novosti iz koprskega studia
Po prenovi ljubljanskega in mariborskega studia tudi koprski dobiva novo preobleko. V prvem tednu bosta voditeljici iz Kopra, Karin Sabadin in Erter Pust, gledalce pozdravili iz studia na prostem. Pripravljajo tudi terensko oddajo, ko se bo ekipa preselila na prosto, med gledalce.