Renata in Primož na Viktorjih 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Renata in Primož na Viktorjih 2013. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kot je Renata, ki je leta 1996 osvojila lepotni naziv kraljica Slovenije, dejala v pogovoru za revijo Zvezde, je zahtevo za ločitev vložila pred pol leta.

Primož, nekdanji dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih, in Renata sta par postala v najstniških letih, ko je ona štela komaj 16 let, on pa leto več. Z njim je doživela največje športne uspehe, pa tudi mnoge padce, krize in težke čase. V preteklosti so mediji že večkrat namigovali o njunem razhodu, a sta spore vedno znova zgladila. V zakonu so se jima rodili trije otroci ‒ Maj, Gaja in Stela.

Treniral bo turške skakalce

39-letni Peterka je sicer januarja na lastno željo prekinil sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije, saj je sprejel ponudbo iz Turčije. Peterka je bil do letošnje sezone pomočnik glavnega trenerja ženske reprezentance v smučarskih skokih, septembra lani pa je začel sodelovati z Državnim panožnim nordijskim centrom Kranj, kjer je skrbel za mlade.

Nekdanji šampion je še zdaj vzornik številnih slovenskih skakalcev. V svetovnem pokalu je dosegel kar 15 zmag, 32-krat je končal na stopničkah, poleg tega pa je bil dvakrat najboljši tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala (v sezonah 1996/97 in 1997/98), oba velika kristalna globusa pa je prejel prav v Planici. V sezoni 1996/97 je kot prvi Slovenec osvojil tudi prestižno novoletno turnejo štirih skakalnic. Tako leta 1997 kot leto pozneje je Peterka osvojil tudi laskavi naziv športnik leta.