Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

"Striženje na vrhu Triglava je nepojmljiv dogodek. Sploh letošnji je bil še toliko bolj poseben, ker se je vreme zelo poslabšalo. Na vrhu so bile le štiri stopinje in so mi prsti med striženjem skoraj pozebli. Kljub razmeram sem postrigel oba prijatelja, priznam pa, da nisem strigel sam, saj mi je pri oblikovanju pričeske pomagal tudi veter," se je ob sestopu s Triglava pošalil znani velenjski frizer, ki ga javnost pozna tudi kot organizatorja dobrodelne akcije Odreži drugačnost, s katero je več kot 50 frizerjev iz vse Slovenije zbiralo denar za pomoči potrebne otroke.

Za svoj podvig je izbral še zadnje trenutke lepega vremena, ki pa se je na poti na vrh že pomešalo z meglo. Tik preden so se vrnili do koče, pa jih je močil dež.

"Ob treh zjutraj smo vstali in štartali s Pokljuke. Hoja je bila zame zelo naporna. Na vrhu sem bil krščen, obrit, polakiran, tudi irokezo mi je naredil, nato pa se je vreme še poslabšalo in smo se odpravili nazaj. Pred Planiko nas je ujel dež, zdaj jemo golaž, nato pa se bomo odpravili v dolino," je svojo izkušnjo kot model povzel glasbenik Dejan Kranjc, član skupine Poskočni muzikanti.

Hriberšek že napoveduje, da bo dogodek ponovil naslednje leto, saj svoje škarje pogosto zavihti na neobičajnih mestih.