Klemen Bučan na odru kluba Gromka v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Klemen Bučan na odru kluba Gromka v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Izjave nastopajočih na Buchanologiji
Buchanologija v Ljubljani

Buchanologija je sicer upihnila že tri svečke na torti.

Svoje rojstvo je doživela v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju. Postopoma se je razvijala in izpolnjevala zastavljene ideje. Vse do letos, ko se Buchanologija pojavlja kot samostojna celovečerna prireditev, ki združuje vse to, kar njen idejni oče - Klemen Bučan - najbolj obožuje (stand up in elektronsko glasbo). Scenarij "buchanologijskega" večera je tak: nastop treh stand up komikov, ki mu sledi zabava s seti raznolike elektronske glasbe. Buchanologijo je pred ljubljansko premiero videlo že občinstvo v Škofji Loki. V Ljubljani je potekala v prostorih kluba Gromka na Metelkovi, ki je sicer že uveljavljen kraj za stand up nastope.

Podrobnosti z ljubljanske premiere Buchanologije
Zraven povezovalca celovečerne prireditve in organizatorja Klemna Bučana sta nastopila dva stand up komika: Zagrebčan Domagoj Pinterić in "moški neskončnih obrazov in glasov" igralec Klemen Mauhler. Po množičnih navalih smeha so v ritmih elektronske glasbe za unikatne plesne koreografije obiskovalcev skrbeli DJ Elzor Kesvalov in TheLuckyOne (BPM) ter seveda Klemen Bučan, ki v bližini mešalne mize zamenja identiteto in postane Dj Buchek.

Buchanologija na "svetovni" turneji
Organizator Klemen, ki je do zdaj prirejal Buchanologijo enkrat letno v svojem domačem Kranju (tam je nastopil trikrat), se je z letošnjim letom odločil predstaviti tovrstno obliko zabave tudi drugod po Sloveniji. Trenutno potekajo dogovori za nastop v Mariboru in v Prekmurju in prav gotovo še v katerem drugem kraju, o čemer boste pravočasno obveščeni, če boste urnik "buchanologijskih" nastopov poiskali na uradni strani Buchanologije.

V priloženih videoposnetkih si oglejte kratke odlomke iz stand up nastopov, razlago organizatorja, zakaj se je sploh odločil za Buchanologijo, kdaj bo komik Domagoj Pinterić pripravil celoten nastop v slovenskem jeziku in za pokušnjo še nekaj plesnih ritmov razgretih plesalcev, ki so v klubu Gromka skrbeli za nedolgočasen pogled na plesišče.


Sledi le še fotografska galerija, ki naj vam poskuša približati pozitivno vzdušje prve ljubljanske Buchanologije. Obiskovalci kluba Gromka so se v veliki večini odpravili proti domu šele v zgodnjih jutranjih urah.


Izjave nastopajočih na Buchanologiji
Buchanologija v Ljubljani