Alenki sta se zmaga na Emi in nastop na Evroviziji odlično obrestovala. Foto: MMC RTV SLO
Alenki sta se zmaga na Emi in nastop na Evroviziji odlično obrestovala. Foto: MMC RTV SLO
Alenka Gotar in Oliver Dragojević
Z Oliverjem je posnela ljubezensko balado Samo ti. Foto: Osebni arhiv Alenke Gotar

Pred dnevi je bila tako prijetno presenečena, ko je dobila povabilo iz Lizbone za nastop, na katerem si bo oder v dvorani za več tisoč ljudi delila z evrovizijskimi "zvezdami" zadnjih let. Posamezni evrovizijski klubi namreč vsako leto v enem evropskem mestu priredijo veliki koncert in tokrat je med povabljenimi tudi slovenska operna diva, ki je Sloveniji s Cvetom z juga leta 2007 pripela finale in 15. mesto.

"Sploh ne vem veliko podrobnosti glede nastopa. Vem pa, da je bila pred mnogimi leti na enega takšnih koncertov povabljena Nuša Derenda, od takrat pa mislim, da Slovenci svojega predstavnika nismo imeli," je dejala o nastopu, ki bo 12. septembra. Nastopili bodo sicer tudi Flor De Lis, Vania Fernandes, Daz Sampson, Azzukar Morenno, Ricardo Soler, Eva Danin, Marija Šestić, Sabrina in Fabrizio Faniello, izvajalci, ki evrovizijskim "fanom" niso tuji.

"Zlatko je najboljši raper"
A to ni edina "fronta", na kateri trenutno deluje Alenka. Znova je potrdila, da ima tudi čut za dobrodelnost in sočloveka v stiski. V petek se bo tako kot ambasadorka udeležila akcije Verjemi v svoj koš, dan kasneje, v nedeljo, pa bo na prireditvi Čarobni dan v Volčjem potoku z raperjem Zlatkom premierno predstavila njuno skupno pesem Ujemi upanje.

Skladba, ki se še "miksa", bo postala tudi himna dobrodelne organizacije Rdeča žoga, katere pobudnik je znani poslovnež Joc Pečečnik, pomaga pa otrokom iz socialno šibkih družin. "Ko smo se dogovarjali o sodelovanju pri prireditvi Čarobni dan, je padla pobuda prirediteljev, da bi posnela himno za organizacijo Rdeča žoga. In takoj sem se spomnila na Zlatka, ki mi je od vseh slovenskih raperjev daleč najbolj pri srcu," je dejala Alenki o pesmi, ki sicer na radijske postaje prihaja septembra.

Za Emo pripravlja novo presenečenje
"Še sama nisem pričakovala, da bom dve leti po nastopu na Emi še vedno tako iskana in tako dejavna," je dodala Domžalčanka, ki je med nekajdnevnim odmorom obiskala Dalmacijo, kjer se sicer ni srečala z Oliverjem Dragojevićem, s katerim sta pred časom posnela duet. "Smo se pa lepo družili s Petrom Grašom in Nino Badrić," nam je zaupala. Dela ima toliko, da ji časa zmanjkuje tudi za opero, v okviru glasbene šole Goter v Velenju pa bo jeseni spet začela poučevati tudi solopetje.

Ker se počasi spet začenjajo priprave na novo izvedbo Eme, nismo mogli mimo vprašanja, kakšne načrte ima Alenka s tem tekmovanjem letos. "Kot izvajalka zagotovo ne bom nastopila, kot mentorka pa zagotovo." Torej ima že novo železo v ognju, podobno kot letos, ko je "zakrivila" nastop skupine Quartissimo in jih spoznala s hrvaškim piscem glasbe Andrejem Babićem? "Seveda, zakaj pa ne? A za zdaj še ne bi govorila o tem."