Seku si je z voditeljstvom naložil dodatno delo, saj ostaja tudi novinar informativnega programa. Foto: MMC RTV SLO
Seku si je z voditeljstvom naložil dodatno delo, saj ostaja tudi novinar informativnega programa. Foto: MMC RTV SLO
Ko ni na televiziji, piše

Seku, ki ima korenine v Gvineji, je novinarskemu delu dodal nov izziv in postal voditelj poročil ob 13.00, 17.00 in 22.00. In kako je zadovoljen s prvim, sobotnim vodenjem? "Glede na to, da je bilo na začetku nekaj živčnosti in da je šlo tudi med samimi poročili nekaj stvari rahlo narobe, se mi vseeno zdi, da sem kar dobro speljal," je povedal MMC-jevi kameri takoj, ko je ugasnila večja, televizijska.

Želite preveriti, kako je Seku M. Conde kos novi nalogi? Oglejte si današnja Poročila ob 17.00 in 22.00!
Sekuja, ki vzornika nima, všeč pa so mu nekateri novinarji iz televizijskih hiš BBC, CNN in TV Cinq, ste morda "zgodnje ptice" že videle, ko je novice bral v jutranjem programu, zdaj pa se "seli" v popoldanski termin. Na samo vodenje se je tako pripravljal leto in pol, za svojo novo, popoldansko nalogo, pa ima za seboj le dve vaji.
Gledališče njegova velika ljubezen
Glede na to, da na Kolodvorski 2 preživi tako rekoč ves dan, njegove druge dejavnosti "padejo v čas, ko ga ni na televiziji". In Sekuja res veliko stvari zanima, saj je vsestranski umetnik - pesnik, pisatelj, dramatik, pravljičar in igralec. Zaradi pomanjkanja časa je režijo opustil, še vedno pa si vzame trenutke za pripravo novih gledaliških besedil.

In kaj meni o "novem rodu" voditeljev? Ne moti ga, če pred kamero sedejo mladi, saj zanj leta niso merilo. "Zdi pa se mi, da je trend prešel iz enega glagola na drugega. Naj razložim: voditelj mora predvsem podajati novice, danes pa se zdi, da se gledalce z novicami obstreljuje."

Ko ni na televiziji, piše