Dejala sta, da o poroki in svoji ljubezni v medijih ne bosta več govorila. Foto: MMC RTV SLO
Dejala sta, da o poroki in svoji ljubezni v medijih ne bosta več govorila. Foto: MMC RTV SLO
Alenka Gotar Šuštar in Anže Šuštar
Razkrila sta tudi nekaj poročnih fotografij. Foto: MMC RTV SLO

Kot sta mladoporočenca zaupala v prvem pogovoru za medije v oddaji Dobro jutro, kjer sta se pogovarjala z Ano Tavčar Pirkovič, je bil poročni obred "več kot pravljičen". Namesto poročne koračnice jima je zapela Rebeka Dremelj, njuna glasbena gostja je bila Nuša Derenda, med svati pa je bila tudi igralka in TV-voditeljica Zvezdana Mlakar, ki je Anžeta in Alenko poleti povabila v svojo oddajo Zvezdana, da sta lahko predstavila svojo plat zgodbe.

38-letna Alenka, ki je svojemu priimku Gotar dodala še priimek Šuštar, je čustveno razlagala, da je poročni obred potekal gladko. Zahvalila se je odličnim svatom, ki niso izdali medijem, da so dobili povabilo na poroko. "Prosila bi vse 'ta grde medije', če lahko tokrat ohraniva vsaj malo dostojanstva in človečnosti, saj sva doživela že dovolj hudega. Saj nisva edina, veliko je takšnih zgodb, dobila sva na stotine pisem. Govorim v najinem imenu in imenu vseh tistih, ki rušite, kar je lepo. Dovolj je. Imejte se radi in pustite drugim ljudem, da mirno živijo. Hvaležna bova, če bova tokrat ohranila dostojanstvo." Dodala je, da sva bila ves čas na očeh javnosti in da sta se dve leti borila. "Najina ljubezen je bila obrekovana in zasmehovana, mislim, da si zasluživa zdaj mir," je dodala.

V medijih je bilo namreč veliko napisanega o vzponih in padcih v njuni zvezi, za nekaj časa sta se tudi razšla, poleti pa sta se zaročila in to razkrila tudi v videospotu.

"Ona je vse, kar sem iskal"
Za poročni zaobljubi je Alenka priredila skladbo Jana Plestenjaka Lepa, 21-letni Anže, sicer član Ansambla Anžeta Šuštarja, pa ji je za to priložnost napisal pesem. Poročnega potovanja še ne načrtujeta, najprej so na vrsti novi glasbeni podvigi. Poročil ju je kamniški župan Marjan Šarec, Alenka pa je nosila belo poročno obleko z mufom in idrijsko čipko v laseh.

Alenka, nekdanja slovenska predstavnica na Evroviziji, je za konec dejala, da je vesela, da se ji je "ljubezen zgodila, čeprav na stara leta", Anže pa je svoji dragi polaskal, da je vse, kar je iskal.