Skupna plesna pot Katarine Venturini in Andreja Škufce je trajala kar 17 let. Foto: BoBo
Skupna plesna pot Katarine Venturini in Andreja Škufce je trajala kar 17 let. Foto: BoBo

Dojenčka, ki je ob rojstvu tehtal 3.670 gramov in bil velik 52 centimetrov, sta poimenovala Mark, veselo novico pa je 43-letna mamica objavila tudi na Facebooku, kjer čestitke že dežujejo.

Slovenska plesna legenda, ki je v paru z Andrejem Škufco postala večkratna državna in svetovna prvakinja v standardnih in latinskoameriških plesih, se je od aktivnega plesanja poslovila leta 2008, nato pa se posvetila vodenju lastne plesne šole.

Istega leta ju je takratni predsednik Danilo Türk odlikoval tudi z redom za zasluge Republike Slovenije za vrhunske dosežke na področju plesa ter za prispevek k prepoznavnosti Slovenije v svetu.

V pojasnilu je pisalo, da sta "Katarina Venturini in Andrej Škufca na področju plesa dosegla največje mednarodne uspehe in dosegla najvišja priznanja, s svojo umetnostjo, sposobnostjo in predanostjo plesu pa sta tudi pomembno prispevala k prepoznavnosti Slovenije v Evropi in drugje po svetu. Po letu 1992, ko sta prvič postala državna prvaka v latinskoameriških plesih, sta nizala vrsto plesnih uspehov. Tako sta v svoji amaterski karieri osvojila kar 23 naslovov državnih prvakov, naslove svetovnih prvakov in mnoge uspehe na področju profesionalnega plesa. S svojim veseljem in ljubeznijo do plesa sta v Sloveniji ustvarila prav poseben odnos do te zvrsti, ki povezuje šport z umetnostjo in kulturo. S svojim delom sta postala vzor mnogim, poleg tega pa sta dokaz, da lahko plesni pari iz Slovenije dosežejo uspehe v svetovnem merilu in so na ta način lahko čast tudi svoji državi."