"Zelo lepo presenečenje, vesel in hvaležen sem, da se je vse razvilo tako, kot se je," je Đurič dejal za Val 202. Foto: Vid Ponikvar/ZŠIS-POK

Novica se je hitro razširila po brazilskih medijih in tako se je Đurič lahko v zaodrju kultne Marakane srečal s kitaristom skupine Andreasom Kisserjem, poroča Val 202.

Plavalec in glasbenik sta v zaodrju spregovorila nekaj besed in si izmenjala darili - Đurič je 48-letnemu kitaristu podaril svojo plavalno kapo, glasbenik pa je športniku izročil zgoščenke in nekaj majic.

"Vse skupaj je prišlo zelo spontano, vsi so govorili o tem. Bilo je zelo smešno, ko sem pomislil, da se plavalec osredotoča na svoj nastop s pomočjo naše glasbe, ki je vse prej kot takšna, da bi lahko ostal osredotočen na kakšno stvar – bil sem presenečen in začuden. Vesel sem, da nam je uspelo priti v stik in da smo se srečali," je za Val 202 dejal Kisser.

Glasbenik s slovenskimi koreninami
"Tudi slovensko kri imam, dedek in babica sta se v Brazilijo preselila leta 1949. Po drugi svetovni vojni sta si želela drugačnega življenja." Poudaril je tudi, da je ves čas v stiku s svojimi sorodniki v Mariboru in Ljubljani.

Sepultura se februarja odpravlja na evropsko turnejo, Kisser pa je na srečanju namignil tudi na morebiten koncert v Sloveniji. "S Sepulturo smo igrali v Sloveniji kar nekajkrat. Februarja gremo na evropsko turnejo in se zagotovo vidimo, lepo je spoznati nove prijatelje."