Dolgoletno prizadevanje in trud Dragana Buliča je nagradila tudi Akademija Viktor. Foto: MMC RTV SLO
Dolgoletno prizadevanje in trud Dragana Buliča je nagradila tudi Akademija Viktor. Foto: MMC RTV SLO
Odziv RTV-jevcev na Viktorje

Dragan Bulič, znan tudi kot Dr. B, je legenda slovenskega glasbenega novinarstva, ki se ponaša z že kar enciklopedičnim poznavanjem glasbene zgodovine.

Njegovo prizadevanje in dolgoletni trud je nagradila tudi Akademija Viktor. "Moram priznati, da še sam nisem verjel. Ko so me prvič poklicali, je bilo tako konspirativno, da mi tudi po telefonu ni hotel povedati, zakaj gre. Rekel je: 'Pridi k nam, tukaj do Dela.' In sva se dobila pred stolpnico. To je bilo, kot da bi si predajala denar, kot zdaj te afere. In ko so mi povedali, zakaj gre, sem jim rekel: 'Ne se hecati z mano, saj še ni prvi april.'"

Letos je Bulič na odru Hale Tivoli priredil "Bulstock" - koncert, na katerem so se predstavili najpomembnejši akterji slovenske pop- in rockscene "zlatih" 60. in 70. let. "Trud je poplačan za vse nazaj," je za MMC povedal Bulič takoj po prejemu nagrade.

Slavil pa ni le on, marveč tudi njegova trenutna ljubezen - radio, natančneje Val 202. Viktorja za posebne dosežke sta namreč prejela odgovorni urednik postaje Mirko Štular ter glasbeni uredniki in novinar Andrej Karoli. "Glede na to, da niso bili nominirani med radijskimi postajami in da so dobili to dodatno nagrado, /.../ se mi je še lepše zdelo," je nagrado komentiral Bulič, ki se mu življenje po prejemu viktorja ne bo kaj dosti spremenilo.

Popolno premoč na področju informativnih oddaj, viktorja so v svoje vitrine pospravili Odmevi in voditelj Slavko Bobovnik, je nadgradilo zmagoslavje v kategorijah zabavne oddaje in televizijske osebnosti. V obeh kategorijah so slavili ustvarjalci oddaje Na zdravje!. "Ne samo prvi viktorji, celo prva nominacija. In to ne kakršen koli viktor, ampak s strani gledalcev, in to ne za samo razvedrilno oddajo, ampak celo viktor za najbolj popularno ali najboljšo TV-oddajo," se je nagrade veselil producent oddaje Jože Potrebuješ. Kipca za najboljšo mladinsko ali otroško oddajo so bili veseli ustvarjalci oddaje Enajsta šola.

Prav tako je bil z izkupičkom več kot zadovljen nagrajenec za voditelja zabavne oddaje Boštjan Romih. "Z viktorjem ali brez lahko delaš dobro ali slabo," ostaja Romih na realnih tleh. Za to, da je bilo zmagoslavje popolno, pa je poskrbela nova obetavna medijska oseba, in sicer voditelj Poročil Sekumady Condé.

Za še večje zadovoljstvo RTV-ja pa so poskrbele zmage v kategorijah najboljši igrani film, kjer je slavil film Angela Vode, skriti spomin, in najboljša dokumentarna oddaja, Darfur - vojna za vodo. Film Toma Križnarja in producentke Maje Weiss, ki je nastal v koprodukciji s TV Slovenija in finančno pomočjo Filmskega sklada RS, je bil povabljen tudi na festivale Amnesty International, Film Festival v Washington D.C., sarajevski filmski festival. Kulturno-umetniški program Televizije Slovenija pa je poskrbel za snemanje še enega zmagovalnega filma, Skriti spomin Angele Vode, 20. avgusta lani. Film so snemali 36 dni na resničnih prizoriščih v Begunjah, Ljubljani na Beethovnovi ulici, v Podpeči in Rajhenburgu.

Odziv RTV-jevcev na Viktorje