Koncept serije se vrti okoli srednješolke Veronice Mars, ta v prostem času razrešuje primere, ki jim še policija ni kos. Foto: IMDb
Koncept serije se vrti okoli srednješolke Veronice Mars, ta v prostem času razrešuje primere, ki jim še policija ni kos. Foto: IMDb
Osrednja ljubezenska zgodba: Veronica in "poredni fant" Logan. Foto: IMDb

Če se bo vsem vpletenim uspelo dogovoriti, bo nove epizode priljubljene serije o najstniški detektivki vrtel ponudnik spletnih vsebin Hulu.

Za vrnitev v fiktivno južnokalifornijsko mestece Neptune sta zagreta tako izvirni avtor serije Rob Thomas kot tudi glavna zvezdnica, danes 38-letna Kristen Bell, ki je v izvirni seriji upodabljala Veronico.

Dogovor sicer še ni uradno sklenjen, a o oživitvi serije se studio Warner Bros in Hulu dogovarjata že nekaj mesecev.

Kot poročajo mediji, bi Bellova v novi sezoni Veronice Mars lahko nastopila kljub svojemu rednemu angažmaju v NBC-jevi seriji The Good Place.

Po seriji še film
Podrobnosti sicer še vedno niso znane. Tako ni jasno, koliko epizod bi imela nova sezona, kakšna bo premisa, kdaj naj bi serija izšla in koliko od preostale izvirne igralske zasedbe se bo vrnilo.

Zasnova Veronice Mars se je vrtela okoli kalifornijske srednješolke (Bell), ki se v prostem času udinja za amatersko detektivko pod mentorstvom svojega očeta detektiva (Enrico Colantoni).

Serija je premiero doživela leta 2004, TV-mreži UPN in CW pa sta jo skupno vrteli samo tri sezone, do leta 2007.

In čeprav se zdi, da gre še za eno v nedavni dolgi vrsti oživitev starih serij, je bila Veronica Mars v resnici med prvimi serijami, ki so jih oživili po ukinitvi.

Leta 2013 sta namreč Thomas in Bellova s pomočjo Kickstarterjeve kampanje za zbiranje sredstev in zagretih oboževalcev serije zbrala kar 5,7 milijona dolarjev za snemanje filma Veronica Mars.

Film (napovednik zanj v videu spodaj) je premiero doživel leta 2014.