Foto:
Foto:
V Mosulu so ubili voditelja enega kurdskih plemen.

Po poročanju uradnika iraškega notranjega ministrstva so uporniki napadli iraške nabornike v mestu Anah, ki leži 260 kilometrov severozahodno od Bagdada v bližini meje s Sirijo.

Ofenziva na uporniška mesta
Ameriške in iraške sile so jugovzhodno od Bagdada začele napad, ki naj bi po napovedi ameriških sil trajal nekaj dni.

Na območje mest Mahmudija, Jusufija in Latifija je v torek prišlo približno 3.000 vojakov, ki so zajeli most čez reko Evfrat in taborišče upornikov. Vojska meni, da uporniki prek omenjenega mostu prihajajo v bližino Bagdada, od koder nato izvajajo napade.

V prvem delu operacije, ki spominja na zajetje Samare pred tednom dni, je vojska zajela približno 30 ljudi, osumljenih pomoči pri organizaciji napadov na ameriške sile v državi.

Pogajanja o četrti Al Sadr brez napredka
Predstavnik skrajnega šiitskega verskega voditelja Moktade Al Sadra je povedal, da z iraško vlado še niso dosegli sporazuma o premirju v četrti Al Sadr v Bagdadu. Na zahodu Iraka pa je eksplodiral avto in ubil nekaj ljudi.

V Mosulu ubili kurdskega plemenskega voditelja
Neznani napadalci so iz vozečega avtomobila ubili kurdskega plemenskega voditelja v Mosulu. Poleg Kaleda Abdula Gafurja Al Bobordana je bil ubit še en njegov sopotnik, napadalci pa so enega človeka ranili.