Saša želi 'križariti' med zabavno in narodno glasbo. Foto: MMC RTV SLO
Saša želi 'križariti' med zabavno in narodno glasbo. Foto: MMC RTV SLO

Glasba: Raay
Besedilo: Dantaya
Aranžma: Raay

20-letna plavolaska, ki prihaja iz Zgornje Savinjske doline, se bo na predizboru Eme (spletno stran festivala si lahko ogledate tukaj) predstavila peta po vrsti. Glasba in aranžma za njeno skladbo Živim za zdaj sta delo Raaya, besedilo pa je napisala Dantaya.

Saša je ljubiteljem domače glasbe znana kot pevka Gorenjskega kvinteta, ki ga poleg nje sestavlja še šest fantov. In zakaj se "v boj" tokrat odpravlja brez njih? "Želim pokazati, da ne znam peti le narodno-zabavne glasbe, ampak tudi zabavno. Želim imeti tudi solokariero in Ema je dobra stopnička za to," je dejala Saša, ki pa je obljubila, da ansambel zaradi tega ne bo prav nič trpel.

Kdo bo boljši v "družinskem" dvoboju?
Če se bo uvrstila v finale, se bo za zmago morala pomeriti tudi s svojim fantom, članom skupine Tangels Mitjo Šinkovcem, s katerim sta januarja praznovala prvo obletnico ljubezni. Sašo tako obkrožajo sami Gorenjci, saj tako člani kvinteta kot Mitja prihajajo s tega konca Slovenije. "Z vsemi se odlično razumem," pravi Saša, ki ene glasbene zvrsti ne postavlja pred drugo. "Vsaka je po svoje dobra."

Na MMC-jevih straneh smo vam v rubriki Glasba že predstavili Saro Kobald, Brigito Šuler, Nino Pušlar in Lango.

Kljub temu pa je priznala, da bi nastop s kvintetom brez razmišljanja zamenjala za trenutek z Il Divom. Če bi Slovenija svojega predstavnika na pesmi Evrovizije v Oslu izbirala brez tekmovanja, pa bi bila njena izbira četverica Tangels.


Glasba: Raay
Besedilo: Dantaya
Aranžma: Raay