Iz muzejev in razstav znova na odre (no, vsaj dva izmed štirih članov)? Foto: EPA
Iz muzejev in razstav znova na odre (no, vsaj dva izmed štirih članov)? Foto: EPA
Olimpijski stadion
Olimpijski stadion, ki bo osrednje prizorišče iger, počasi dobiva končno podobo. Foto: EPA

Po poročanju tabloida The Sun je namige o morebitnem nastopu, ki bi bil zagotovo nepozaben, v javnosti sprožil kar Paul McCartney, ki je med gostovanjem v neki ameriški oddaji dejal, da se je že srečal z odgovornimi za glasbeni del odprtja iger.

Na vprašanje, ali bo sodeloval pri tem veledogodku, je pokimal, nato pa dejal: "Govoril sem z nekom, ki pozna nekoga drugega, ta pa bo kmalu začel klicati določene izvajalce. Slišal sem, da bi lahko telefon pozvonil tudi meni," je bil še vedno skrivnosten Paul, po poročanju časopisa pa naj bi bili dogovori med prireditelji in njim že tik pred koncem.

Beatli so "institucija"
"Prireditelji si želijo, da bi 'britanska institucija', kar skupina The Beatles nedvomno je, na odprtju nastopila še z nekaj drugimi največjimi britanskimi glasbenimi imeni. Da bi bil trenutek še posebej veličasten, si na odru želijo tudi Ringa Starra, obstaja pa možnost, da bi namesto Georgea Harrissona in Johna Lennona za instrumente poprijeli njuni otroci. Beatli so še vedno priljubljeni po vsem svetu, zato je logično, da jih Londončani želijo nekako vključiti v olimpijsko dogajanje," še piše The Sun.

Mladi rod bi lahko tako predstavljala Lennonova sinova Julian ali Sean in Harrisonov sin Dhani.

Najboljše, kar je dala britanska glasba?
Množico, ki bo pozdravila najboljše športnike na svetu, naj bi zabavali še Girls Aloud, Coldpay, Muse in še ene povratnice, nekdaj izredno priljubljena dekliška zasedba Spice Girls. Šušlja se tudi o prihodu še enih velikanov rockglasbe, skupine The Rolling Stones.

Do odprtja iger je še nekaj več kot leto dni, saj se bo olimpijski iger prižgal 27. julija leta 2012.