Olivia in John v Briljantini. Foto: YouTube
Olivia in John v Briljantini. Foto: YouTube

Pesem se je na prvo mesto britanskih lestvic zavihtela že maja leta 1978, vse do danes pa sta tako skladba kot celotni muzikal Briljantina ohranila priljubljenost. Skladbo je napisal John Farrar, kmalu po predvajanju pa se je uvrstila na vrhove glasbenih lestvic v več državah.

Na drugo mesto najbolje prodajanih skladb, ki so bile uporabljene na velikem platnu, se je zavihtela balada Love Is All Around, ki jo je skupina Wet Wet Wet posnela za britansko nizkroproračunsko uspešnico Štiri poroke in pogreb s Hughom Grantom in Andie MacDowell v glavnih vlogah.

"Bron" je pripadel zimzeleni skladbi I Just Called To Say I Love You, ki jo je posebej za film The Woman in Red napisal legendarni Stevie Wonder, piše BBC.

Na četrtem mestu sledi še ena balada, Everything I Do (I Do It For You), ki jo je Kanadčan Bryan Adams napisal in zapel za film Robin Hood: Princ tatov. Skladba se je leta 1991 kar 16 tednov obdržala na samem vrhu britanskih lestvic. Na petem mestu pa je pristala še ena nepozabna skladba iz Briljantine, Summer Nights.

Spomin na peterico najbolje prodajanih filmskih skladb si obudite spodaj.

You're The One That I Want (Briljantina)

Love Is All Around (Štiri poroke in pogreb)

I Just Called To Say I Love You (The Woman in Red)

(Everything I Do) I Do It For You (Robin Hood: Princ tatov)

Summer Nights (Briljantina)