Tiger se je v želji, da bi rešil svoj zakon z Elin, začasno umaknil iz sveta golfa. Foto: EPA
Tiger se je v želji, da bi rešil svoj zakon z Elin, začasno umaknil iz sveta golfa. Foto: EPA
Rihanna
Policisti so dejanje opisali kot "brutalni napad", med katerim je Brown davil in grizel Rihanno, želel pa jo je tudi poriniti iz avtomobila. Foto: EPA
Charlie Sheen
Ameriškega igralca so aretirali na božični dan v Aspnu, saj naj bi svojo ženo napadel z nožem. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Berlusconi je pogosto tarča številnih kritik zaradi razuzdanega zasebnega življenja. Foto: EPA
David Letterman
David Letterman je svoje skoke čez plot s svojimi uslužbenkami priznal v svoji oddaji.
Michael Phelps
Plavalna zveza je Michaela Phelpsa obtožila, da se je izneveril tisočim mladim plavalcem, ki so ga občudovali kot idola. Foto: EPA
Eminem in Bruno
Za zabavni incident sta na podelitvi MTV-jevih filmskih nagrad poskrbela Eminem in Bruno. Foto: EPA

Protagonist najbolj vročega škandala ta trenutek v ZDA in drugod po svetu je Tiger Woods, ki je vse od 27. novembra, ko se je zgodila "prometna nesreča", novica številka ena, tabloidi pa kar tekmujejo, kdo bo odkril več njegovih ljubic.

Podoba 33-letnika, ki ga je javnost videla kot vzornega družinskega človeka, se podira kot hišica iz kart. Potem ko se je odkrilo, da je Američan svojo soprogo Elin prevaral z najmanj desetimi ženskami, ki vsak dan znova razkrivajo podrobnosti iz zveze z znanim golfistom, so Tigerja začeli zapuščati tudi sponzorji, ukinili so mu tudi kolumno. Z željo, da bi popravil svoj zakon, je Tiger (začasno) zapustil svet golfa.

Pretepena Rihanna
Na začetku leta je veliko prahu, ki pa še vedno ne pojenja, dvignil brutalni napad Chrisa Browna nad Rihanno. Znano je, da je med parom na predvečer podelitve grammyjev februarja leta 2009 izbruhnil hud prepir, ki se je končal z brutalnim pretepom - fotografije pretepene Rihanne so le nekaj dni pozneje obkrožile ves svet. Konec avgusta je razvpiti primer dočakal tudi sodni epilog. Sodišče je Chrisu dosodilo pet let pogojne kazni, šest mesecev javnih del (vključeno sta čiščenje grafitov in pranje avtomobilov) ter petletno prepoved približevanja Rihanni na manj kot 160 metrov (če se pevca udeležita istega dogodka, se meja spusti na deset metrov). Brown mora vse leto obiskovati tudi predavanja o domačem nasilju.

Po pretepu sprava
Pred nekaj dnevi so policisti aretirali in v pripor zaradi obtožb o napadu druge stopnje, groženj ter objestnosti do soproge Brooke Mueller privedli ameriškega igralca Charlieja Sheena. Zgodba bo svoj epilog dobila tudi na sodišču, kjer se mora Charlie zglasiti 8. februarja. Igralec je v priporu ostal borih osem ur, saj je po plačilu varščine 5.900 evrov hitro odkorakal na prostost. Po poročanju ameriških medijev naj bi zakonca že razrešila vsa nesoglasja.

Spolno vzdržljivi Berlusconi
Naslednji, ki je s svojimi razuzdanimi zabavami prispel na naslovnice časopisov v letu 2009, je Silvio Berlusconi. Žena italijanskega premierja, ki je maja vložila zahtevek za ločitev, v ločitvenih dokumentih navaja, da je za konec zakona kriv izključno Berlusconi. Ta je njun razhod oznanila, potem ko je v javnost prišla informacija, da se je njen mož udeležil 18. rojstnega dneva manekenke spodnjega perila Noemi Letizie, kar je tudi priznal - in tudi to, da ji je podaril dragoceno ogrlico. Veronica je takrat dejala, da se Silvio nikoli ni udeležil rojstnodnevnih praznovanj svojih otrok, je pa tudi "sita", da živi z nekom, "ki ga povezujejo z mladoletnimi osebami". Poleti je prišlo na dan tudi, da je Berlusconi v svojih uradnih rezidencah v Rimu in na Sardiniji organiziral zasebne zabave, na katere so prišle tudi "plačane spremljevalke". Ena izmed njih, Patrizia D'Addario, je v knjigi, v kateri natančno opisuje noč, ki jo je preživela z italijanskim premierjem, zanj zapisala, "da bi si po svoji spolni vzdržljivosti zaslužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov".

'Naj me koklja brcne! Dave je seksal!"
Davidu Lettermanu
so tako kot Tigerju skoki čez plot omadeževali podobo vzornega družinskega človeka. Kralj pogovornih oddaj je celotno zgodbo okrog izsiljevalca, ki je od Dava v zameno za dva milijona dolarjev obljubljal, da bo molčal o njegovih skokih čez plot, razkril kar v svoji oddaji: "Moram povedati, da sem storil nekaj ostudnih stvari. Seksal sem z ženskami, ki delajo zame in mi pomagajo ustvarjati to oddajo." Ob tem pa Letterman ni mogel iz svoje kože: "Saj vem, kaj boste rekli ... 'Naj me koklja brcne! Dave je seksal!"

Trojček ali druženje?
Veliko prahu je dvignil tudi žgečkljivi posnetek zakoncev Erica Dana in Rebecce Gayheart, ki prikazuje napol gol in 'zadet' par, ki mu je v postelji delala družbo nekdanja misica Kari Ann Peniche. Igralčev odvetnik je javnost že obvestil, da 12-minutni filmček, ni posnetek spolnega odnosa, ampak le "posnetek druženja treh prijateljev".

Kayne z odra spodil Taylor
Po nekaj spolnih škandalih se selimo na glasbeno področje. Incident leta v svetu glasbe se je zgodil na podelitvi MTV-jevih videonagrad. Ko se je Taylor Swift zahvaljevala za nagrado v prvi kategoriji (za najboljši ženski video), za katero je bila nominirana tudi Beyonce, je na oder skočil West, pograbil mikrofon in dejal: "Zelo vesel sem zate, ampak Beyonce je posnela enega najboljših videov vseh časov!" Dogodek je sprožil veliko neodobravanja.

Zrežiran incident
Da so zvezdniki za promocijo sposobni marsikaj tudi zrežirati, je dokazal modni novinar Bruno, ki je na podelitvi MTV-jevih filmskih nagrad pomanjkljivo oblečen končal v naročju Eminema. Zadnji, ki je jezno odvihral iz dvorane, je pozneje priznal, da sta s Sashom Baronom Cohenom vse načrtovala: "Navdušen sem, da nama je skeč uspel še bolje, kot sva ga vadila. Toliko ljudi je ponorelo zaradi tega in vsi so me spraševali o tem."

Neprimerno obnašanje Serene in Phelpsa
V letu 2009 pa sta se na naslovnicah rumenega časopisja znašla tudi športnika Serena Williams in Michael Phelps. Medtem ko se je plavalec znašel na udaru kritikov zaradi kajenja marihuane (plavalna zveza ga je suspendirala za tri mesece), je tenisačica prejela denarno kazen v višini 82.500 ameriških dolarjev, ker je v zaključku polfinala OP-ja ZDA grozila linijski sodnici, da ji bo teniško žogico zarila v grlo.

Konec dolgoletnih zakonov
V letu 2009 je mnoge presenetila novica, da se po dolgih letih zakona ločujeta Susan Sarandon in Tim Robbins ter Mel Gibson in njegova soproga Robyn. Medtem ko je glavni razlog za Melovo ločitev igralčeva zveza z rusko glasbenico Oksano Grigorievo, ki je Melu pred nekaj meseci rodila hči Lucio, pa Susan in Tim nista želela odkriti, zakaj ne bosta nadaljevala skupne življenjske poti. Ali so govorice, da je Susan zapustila Tima zaradi 31-letnega Jonathana Bricklina, resnične ali pa so le čista izmišljotina, bomo morda izvedeli že v letu 2010 ...