63-letni predsednik je dobro znan judoist. Foto: Reuters
63-letni predsednik je dobro znan judoist. Foto: Reuters

Putin se je z njim spoprijel na treningu ruske državne judoistične reprezentance v Sočiju. Del dvoboja je prenašala tudi ruska državna televizija.

63-letni predsednik je dobro poznan judoist, v petek je med drugim vadil tehniko metov. Potem ko ga je položil na blazine, je Putin italijanskemu trenerju Eziu Gambi še podelil rusko državljanstvo.

Gamba, zlat na olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980, rusko judoistično državno reprezentanco vodi od leta 2008. Pod njegovim vodstvom je ruska moška reprezentanca zablestela leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu, leta 2013 pa so mu podelili red prijateljstva, nagrado za tuje državljane, za njegov prispevek k razvoju juda v državi.

Dolg niz predsednikovih podvigov
Pred leti so se v javnosti pojavile Putinove fotografije, kako zgoraj brez lovi ribe v družbi monaškega kneza Alberta II., leta 2009 so svet obšle fotografije, ko je razgaljen jezdil konja.

Seznam njegovim "podvigov" pa je še daljši - s podmornico se je potopil na dno Bajkalskega jezera, koval železo in božal kitovko, iz oči v oči se je srečal s polarnim medvedom, ki mu je namestil sledilno ovratnico, bližnje srečanje pa je imel tudi že s sibirskim tigrom, ki ga je uspaval, da so ga lahko izpustili v rezervat.