Kanye s Trumpovo kapo. Foto: EPA
Kanye s Trumpovo kapo. Foto: EPA

43-letni glasbenik je na začetku meseca oznanil, da bo kandidiral za predsednika Združenih držav Amerike, nato naj bi si v zadnjih dneh premislil, saj naj ne bi zbral dovolj podpisov in finančnih sredstev.

A tik pred rokom je njegov predstavnik nato plačal 35.000 dolarjev in izpolnil dokumente, ki Westu omogočajo, da kandidira kot neodvisni kandidat. Tako bi se lahko udeležil volilnega srečanja 3. novembra v zvezni državi Oklahoma in se tam pojavil tudi na volilni glasovnici, je povedala predstavnica tamkajšnjega volilnega sveta Misha Mohr, poroča Guardian.

A sodeč po poročanju ameriških medijev je njegova predsedniška kandidatura vseeno postavljena pod vprašaj.

West je namreč zamudil končne roke za volilne kvalifikacije v nekaterih drugih zveznih državah, saj se pogoji med seboj razlikujejo. Ni jasno niti, ali mu je sploh uspelo zbrati dovolj podpisov, da bi se drugje sploh lahko sploh uvrstil na volilni seznam.

Kim in Kanye. Foto: EPA
Kim in Kanye. Foto: EPA

Preuredil bi Belo hišo

Mož starlete Kim Kardashian West je svojo kandidaturo pospremil z besedami: "Uresničiti moramo obljubo Amerike z zaupanjem v Boga, zedinjenjem naše vizije in grajenjem naše prihodnosti."

V preteklosti se je sicer zdelo, da simpatizira s Trumpom, s katerim naj bi si po njegovih besedah delila 'zmajsko energijo'. Vendar je v intervjuju z revijo Forbes dejal, da bo snel rdečo čepico, ki je zaščitni znak Trumpove predsedniške kampanje.

Večkratni dobitnik grammyja ima bipolarno motnjo, reviji pa je povedal tudi, da bo ob morebitni zmagi Belo hišo uredil v slogu izmišljene pokrajine v ameriškem superjunaškem filmu Črni panter. "Pojdimo nazaj v Wakando," je še dodal.