Japonski komičarki Kano in Murakami, znani pod imenom A Masso, sta med nastopom v živo dejali, da bi teniška igralka Naomi Osaka, ki je konec tedna osvojila turnir Pan Pacific Open, "potrebovala malo belila" in da je "nekoliko preveč ožgana od sonca".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22-letna Osaka je bila rojena na Japonskem, vendar je mešanega rodu, saj je njen oče Haitijec, v otroških letih pa se je preselila v ZDA.

Za izrečene "neprimerne in boleče komentarje" sta se komičarki pozneje javno opravičili, prav tako njuni menedžerji, družba Watanabe Entertainment Co Ltd.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Čeprav bi morali o tem dodobra razmisliti, sva izrekli besede, ki so prizadele veliko ljudi – nekaj, česar ne bova nikoli več storili," je zapisala dvojica A Masso. Menedžerji so dodali, da so bile "pripombe neuvidevne do različnosti v obdobju, ko je različnost spoštovana".

Pobeljena risana Osaka
To ni prvič, da je bilo zaradi nespoštljivosti do barve kože Naomi Osaka potrebno opravičilo.

Januarja letos je moralo enako storiti japonsko podjetje Nissin, ki proizvaja rezance, saj je posnelo oglas v slogu japonskih stripov manga, risano teniško igralko pa prikazalo z belo kožo in svetlorjavimi lasmi.

Po očitkih o neprimernosti so sporni oglas umaknili in zatrdili, da teniške igralke niso imeli namena "pobeliti", in obljubili, da bodo tematiko različnosti bolj spoštovali, poroča Reuters.