Milstein se je odločil za pokop na Bahamih. Foto: EPA
Milstein se je odločil za pokop na Bahamih. Foto: EPA
Stern in Birkhead
Stern in Birkhead bosta skupaj poskrbela za pogreb. Foto: EPA

Sodnik, ki je bil med obravnavo vidno čustveno ganjen, je moral kompromisno rešitev sodnega spora sprejeti pod časovnim pritiskom, saj so ga obvestili, da truplo hitro razpada.

"Kdo je upravičen do skrbništva nad posmrtnimi ostanki Anne Nicole Smith? Na to vprašanje obstaja samo en pravilen odgovor: Dannielynn, hči Anne Nicole Smith, njena dedinja in najbližja sorodnica." Ker je Dannielynn še otrok, je to pomenilo, da odločitev o kraju pogreba sprejme njen uradni pravni zastopnik Richard Milstein.

Annina mama se bo pritožila
Annina odtujena mama je hotela hčer pokopati v rojstnem Teksasu, partner Anne N. Smith Howard K. Stern pa na Bahamih. Milstein se je odločil v prid Anninega partnerja, ki ob tem ni mogel zadrževati solz. Po obravnavi se je Stern pridružil Larryju Birkheadu fotografu in nekdanjemu Anninemu partnerju, s katerim sta se dogovorila, da bosta skupaj uredila pogreb. Čas pogreba še ni znan, verjetno pa vsaj uradno tudi ne bo, saj je Sternova odvetnica novinarje odgnala, češ da gre za družinsko zadevo. Odločitev Annine mame o pritožbi na razsodbo se glede na dolgotrajne peripetije po Annini smrti zdi skrajno neprimerna. Naj hčerki že pusti, da počiva v miru.