Anni Nicole Smith reševalci niso mogli več pomagati. Foto: EPA
Anni Nicole Smith reševalci niso mogli več pomagati. Foto: EPA

Vedno si je želela biti kot Marilyn in ironično je, da je umrla zelo podobno.

Lenard Leeds, nekdanji odvetnik Anne Nicole Smith

Anna Nicole se nam je vedno zdela popolna za Peto, saj je tako kot mi sovražila kruto ravnanje z živalmi in je ljubila svojega psa. Poleg tega pa je nihče ni mogel prezreti.

Peta (Ljudje za etično ravnanje z živalmi)

Bila je draga prijateljica, ki je veliko pomenila Playboyevi družini in meni osebno.

Hugh Hefner
Anna Nicole Smith in Danny De Vito
Poljubljanje z znanimi moškimi in ženskami v javnosti je bila ena izmed njenih zelo fotografiranih lastnosti. Foto: EPA
Anna Nicole Smith s sinom Dannyjem
20-letni Danny je umrl pred petimi meseci, smrti prvorojenca pa Anna ni nikoli prebolela. Foto: Reuters
Anna Nicole Smith
Playboyeva zajčica, blondinka z oblinami in nesrečna mati je le nekaj opisov, ki so jih Anni Nicole namenili ameriški časopisi. Foto: EPA

Po opravljeni avtopsiji posmrtnih ostankov nekdanje Playboyeve zajčice, ki je umrla v četrtek, potem ko je v hotelu na Floridi padla v nezavest, so preiskovalci sporočili, da so v njeni sobi našli zdravila na recept, a dodajajo, da v njenem želodcu niso našli tablet. Poudarjajo pa, da niso našli nikakršnega dokaza za možnost zločina, prav tako pa v sobi niso našli prepovedanih drog. Na spletu se je medtem že pojavil videoposnetek reševalcev, ki se borijo za njeno življenje.

Mož prsate blondinke, ki je bila zadnja leta zaradi škandalov pogosto na prvih straneh rumenih časopisov, Howard K. Stern se je zavil v molk in žaluje.

Hitra pomoč prepozna
Zvezdnico so v četrtek našli nezavestno v njeni sobi hotela Seminole Hard Rock Hotel and Casino in Hollywood na Floridi, kamor sta se s partnerjem Howardom K. Sternom prijavila v ponedeljek.

Annina negovalka je hotelske delavce poklicala ob 13.38 po krajevnem času. Njen varnostnik jo je takoj začel oživljati, in čeprav so reševalci tja prispeli le nekaj minut za tem ter jo nemudoma odpeljali v bolnišnico Memorial Regional, ji niso mogli rešiti življenja. Ob 14.49 so jo razglasili za mrtvo.

Del reševalne akcije je bil posnet tudi z videokamero, posnetek, na katerem Anne Nicole Smith na nosilih med oživljanjem nosijo v reševalni avtomobil, pa je že zaokrožil po spletu.

Kaj bo pokazala obdukcija?
Na tiskovni konferenci sta policija in mrliški oglednik sporočila, da v sobi niso našli prepovedane droge, prav tako pa ni bilo sledi tablet v njenem želodcu, ki bi gotovo bili, če bi zvezdnica zaužila veliko tablet. Kemični testi pa še niso končani, zato prav vsi mogoči vzroki za smrt Anne Nicole Smith do konca avtopsije ostajajo odprti. Zdravniški izvedenec je pojasnil, da je Anne Nicole Smith lahko umrla naravne smrti, zaradi določenih zaužitih substanc ali zaradi kombinacije obojega.

Policija je iz njene hotelske sobe sicer odnesla najmanj osem zapečatenih vrečk s stvarmi, ki naj bi pomagale pojasniti smrt Smithove. Viri blizu preiskave so povedali, da so v sobi našli veliko količino zdravil na recept, med katerimi naj bi bili pomirjevalo vallium in antibiotiki, napisani na ime njenega partnerja Howarda K. Sterna.

Obdukcija seks simbola še ni končana, če pa je umrla zaradi naravne smrti, bodo rezultati hitro znani. V nasprotnem primeru bo nanje morda potrebno počakati več tednov. V javnost so sicer prišli podatki, da se je zvezdnica pred dnevi počutila zelo slabo in naj bi prebolevala določeno bolezen, morda trebušno gripo.

Mnogi verjamejo, da je šla po poti sina
Njena odtujena mati Vergie Arthur deli mnenje mnogih, da je prav zloraba mamil pokopala tako njeno hčerko kot tudi njenega vnuka in Annininega sina 20-letnega Dannyja, ki je umrl pred petimi meseci.

Ta je umrl na Bahamih le tri dni za tem, ko je Anna povila hčerko Dannielynn. Danielova smrt naj bi bila povezana z drogami - usodna naj bi bila kombinacija metadona in dveh antidepresivov.

Boj za hčerko tudi po smrti
Medtem je višje sodišče v Los Angelesu odločilo, da trupla Smithove ne smejo pokopati do 20. februarja, ko bo zaslišanje v zvezi z že dlje časa trajajočim sporom glede vprašanja, kdo je oče petmesečne hčerke Nicole Smithove. Hitri test DNK je sodišče zavrnilo.

Smithovi so sodniki pred časom naložili, da mora opraviti teste, kdo je oče male Dannielynn. Testiranje DNK je zahteval nekdanji fant ameriške zvezdnice Larry Birkhead, ki trdi, da je oče otroka, čeprav je na rojstnem listu Dannielynn kot oče vpisan Howard K. Stern, s katerim se je Anna Nicole poročila septembra 2006.

Hotela je biti Marilyn
V 90. letih prejšnjega stoletja je bila Smithova "slavna, ker je bila slavna". Njen "videz Marilyn Monroe", pretirane oblike, glas majhne punčke, platinasti lasje in drzna oblačila, ki so prikrila le najnujnejše - to so aduti, na katere je stavila lepotička. Pred kratkim naj bi Smithova shujšala dobrih 30 kilogramov in govorilo se je, da v svojem resničnostnem šovu govori nerazločno ter da je "videti zadrogirana".

Prvič pred matičarja pri 16 letih
Anna Nicole Smith se je rodila kot Vickie Lynn Hogan 28. novembra 1967 v Houstonu. Bila je ena izmed šestih otrok, njena starša pa sta se razšla, ko je bila še zelo majhna. Odraščala je z mamo, pustila srednjo šolo in se zaposlila kot natakarica. Pri 16 letih se je poročila s kuharjem Billom Smithom, dve leti pozneje rodila Daniela in se kmalu ločila.

Ona jih je imela 26, on 89
Ko je pozneje začela delati kot erotična plesalka "zgoraj brez" v klubu za striptiz, je njena kariera zacvetela. Leta 1992 je bila na naslovnici Playboya in leta 1993 postala Playboyevo dekle leta, snemala je reklame, med drugim za kavbojke Guess in iskala bogatega snubca. Našla ga je leta 1994 v naftnem mogotcu - ko sta se poročila, je bil J. Howard Marshall II. star 89 let, Smithova pa 26 let. Bajno bogati Marshall je umrl 4. avgusta 1995 in za Anno Nicole Smith se je začela dolga bitka za njegovo premoženje, ki je bilo ocenjeno na več kot milijardo in pol dolarjev.

C. R.

Vedno si je želela biti kot Marilyn in ironično je, da je umrla zelo podobno.

Lenard Leeds, nekdanji odvetnik Anne Nicole Smith

Anna Nicole se nam je vedno zdela popolna za Peto, saj je tako kot mi sovražila kruto ravnanje z živalmi in je ljubila svojega psa. Poleg tega pa je nihče ni mogel prezreti.

Peta (Ljudje za etično ravnanje z živalmi)

Bila je draga prijateljica, ki je veliko pomenila Playboyevi družini in meni osebno.

Hugh Hefner