Virgie Arthur, mama Anne Nicole, želi, da bi bila hči pokopana blizu prvotnega doma. Foto: Reuters
Virgie Arthur, mama Anne Nicole, želi, da bi bila hči pokopana blizu prvotnega doma. Foto: Reuters
Branje oporoke
Branje oporoke je bilo odprto za javnost. Foto: Reuters

Smithova, ki je umrla 8. februarja, stara le 39 let, je v oporoki zapisala, naj za vse nepremičnine do polnoletnosti njenega sina Daniela skrbi njen odvetnik in partner Howard K. Stern.

Zadevo je še bolj zapletlo to, da je Anna Nicole pred petimi meseci rodila hčerko Dannielynn, za katere očetovstvo se poteguje kar nekaj kandidatov, v oporoki, ki jo je plavolasa zvezdnica overila 30. julija leta 2001, pa seveda sploh ni omenjena.

Vsi si želijo čimprejšnji pogreb
Kot kaže, listina tako ne bo rešila spora, v katerega so se zapletli Annina mati Virgie Arthur, zadnji partner Howard K. Stern in nekdanji partner Larry Birkhead. Na sodišču v Fort Lauderdalu je sodnik Larry Seidlin dejal, da bodo truplo balzamirali v petek v mrtvašnici, kjer je shranjeno vse od za zdaj še nepojasnjene smrti.

Seidlin je novinarjem dejal: "Moja prva skrb je, da ohranimo lepoto in dostojanstvo Anne Nicole, poleg tega pa, da ji končno priredimo pogreb, ki si ga zasluži." Ni pa še znano niti, komu bo sodnik podelil pravice za organizacijo pogreba.

Oglasila se je tudi mati
Stern namreč želi truplo svojega dekleta pokopati na Bahamih, poleg njenega sina Daniela, ki je umrl pri rosnih 20 letih zaradi smrtonosne mešanice metadona in dveh antidepresivov. S tem pa se ne strinja njena dolgo odtujena mati Virgie Arthur, ki želi, da bi hči ležala na pokopališču v domačem Teksasu.