Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Kuharski nasveti - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Testenine z avokadovo omako

Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 1 zrel avokado, 1,5 dl jogurta, 2 žlici nasekljanega pehtrana, 5 žlic nasekljanega peteršilja, 3 žlice nasekljanega drobnjaka, sol, poper.

Zlivanka iz čičerikine moke

Sestavine: 250 g čičerikine moke, 10 g soli, 8 dl tople vode, 0,7 dl olivnega olja, sol, poper. Dodatki za posutje po želji: groba sol, poper, karamelizirana čebula, nasekljan rožmarin, gorgonzola.

Solata s špinačo proti utrujenosti

Sestavine: skodelica kuhane prosene kaše, 120 g svežih mladih špinačnih listov, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, pest razpolovljenih češnjevih paradižnikov, nekaj popečenih kukmakov (po želji), ...

Nepečena torta s skuto in malinami

Sestavine: 250 g navadnih piškotov, 100 g masla, 6 listov želatine, 350 g malin, 150 g sladkorja, 500 g skute, sok in lupina limone, zavitek vaniljevega sladkorja, 400 ml smetane.

Zelenjavni narastek s parmezanom

Sestavine: 60 dag korenja, pora, koromača in zelja, 1 čebula, 1/2 litra zelenjavne jušne osnove, 4 dl bešamela, 1 polnozrnata žemlja, 10 dag sira, maslo, sol, poper. Zelenjavo očistimo in narežemo.

Brownieji (rjavčki) iz maskarponeja

Sestavine: 60 g čokolade, 100 g masla, 200 g sladkorja, vaniljev izvleček, 200 g moke, ščepec soli, 60 g kakava, 3 jajca, pest nasekljanih pistacij, 3-4 sveže jagode, 250 g maskarponeja, 50 g ...

Začinjen puding chia z mangom

Sestavine: 150 g indijskih oreščkov, 80 g semen chia, 5 dl vode, 7 žlic agavovega sirupa, polovica svežega manga ...

Juha aleluja

Sestavine: 1,2 l suhe juhe (juha, v kateri se je kuhalo prekajeno meso z jušno zelenjavo), 10 dag suhih repnih olupkov ali 300 g sveže repe, 8 dag ajdovih polovičk, 8 dag rdečega korenčka, 8 dag kolerabe, 8 dag gomolja zelene, 8 dag krompirja ...

Zdravi čokoladni rjavčki

Sestavine: 2 veliki banani, 2 veliki žlici kakava, 2 žlici medu, 2 jajci. Zmešamo vse sestavine, nato pa maso nalijemo v modelčke. Pečemo od 10 do 12 minut. Ponudimo ohlajene.

Pica s pirinim testom

Sestavine za testo: 200 g ekološke polnozrnate pirine moke, 200 g bele pirine moke, 3 dl mineralne vode, žlička origana, ščepec soli, ekološki pecilni prašek iz vinskega kamna.

Čokoladno-malinova zebrasta torta

Sestavine: 2 skodelici moke, 1 skodelica sladkorja, 1 žlička soli, 1 žlica pecilnega praška, 4 jajca, 1 skodelica olja, 1 skodelica mleka, 1 žlička vaniljeve esence, 1/4 skodelice kakava v prahu, ...

Pica "salami"

Sestavine: 80 g paradižnikove omake, 30 g navadne suhe salame, 30 g pikantne suhe salame, 40 g gobje mešanice (šitake, bukovi ostrigarji, šampinjoni), 80 g mocarele, 1 jajce.

Peteršiljeva koreninska juha

Sestavine: 200 g korenine peteršilja, 2 večja krompirja, nekaj žlic oljčnega olja, 1 nasekljana čebula, 2 stroka česna, sol, bel poper, muškatni orešček, timijan, ¾ l vode ali jušne osnove, lističi ...

Presni ježki

Sestavine: 2 konzervi (po 400 g) čičerike, pest suhih fig, namočenih v vroči vodi vsaj eno uro, 3 žlice sladkega kokosovega masla (nevegani lahko navadno maslo), 150 g mletih mandljev in nekaj ...

Sladke novoletne jelke

Sestavine: 50 g masla, 1/2 č. žličke pecilnega praška, 3 j. žlice pravega kakava, 125 g kisle smetane, 125 g sira mascarpone, 220 g zmehčanega masla, 230 g sladkorja v prahu, 1 č.

Špinačna rulada z jajci

Sestavine: 600 g kuhane špinače, 4 jajca, 2 žemlji, sol, poper, 4 mehko kuhana jajca, 4 žlice mleka, 50 g naribanega sira. Rumenjake ločimo od beljakov. Žemlji namočimo v mleko.

Bananin kolač z orehi

Sestavine: 4 zrele banane, 25 dag masla za pecivo in nekaj za pomastitev pekača, 18 dag sladkorja, pol žličke mletega ingverja, četrt žličke cimeta, 4 jajca, 7 dag nasekljanih orehov, 33 dag moke, 1 ...

Breskve z malinami in borovnicami

Sestavine: 4 velike, zrele breskve, 30 dag malin, sladkor, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1 dl mineralne vode, nekaj vejic mete, 20 dag borovnic. Breskve operemo in po želji olupimo.

Grški giros z namazom iz fete, tunino in pinjolami

Sestavine: 2 tanka kruha naan ali lepinji, 3 konzerve tunine, 4 žlice grškega jogurta, 30–40 gramov fete, nekaj listov solate ali špinače, 1 sveža ali okisana kumara, šopek drobnjaka ali mlada ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...