Bo Armaniju uspelo tudi v turizmu? Foto: epa
Bo Armaniju uspelo tudi v turizmu? Foto: epa
Prvi hotel naj bi bil zgrajen in odprt leta 2008 v Dubaju, nahajal pa naj bi se v zgradbi Tower Burj Duabi.
Dubaj s ptičje perspektive Foto: epa
Tudi v New Yorku bodo zgradili enega od hotelov. Foto: epa

Partnerstvo je sklenil z namenom izgradnje verige luksuznih hotelov z imenom Armani. Po pogodbi, vredni milijardo dolarjev, je dal Armani podjetju Emaar Hotels&Resorts licenco, da pod njegovim imenom v prihodnjih desetih letih zgradijo in upravljajo najmanj sedem hotelov.

Armani, ki bo skreiral oblačila za zaposlene, bo tudi v celoti opremil notranjost hotelov. Armani, ki bo skreiral oblačila za zaposlene, bo tudi v celoti opremil notranjost hotelov.

Prvi hotel naj bi bil zgrajen in odprt leta 2008 v Dubaju, nahajal pa naj bi se v zgradbi Tower Burj Duabi, ki bo predvidoma največji nebotičnik na svetu. Hotel Armani bo zavzemal dve ali tri nadstropja v tem nebotičniku, ki so ga že začeli graditi. Hotel bo imel 175 sob in apartmajev, ki se bodo razprostirali na 40.000 kvadratnih metrih. Seveda bodo v njem tudi restavracije in bazeni, uredili pa bodo tudi nekaj luksuznih apartmajev, ki bodo nosili pečat slavnega kreatorja.

V naslednjih letih bdo odprli še hotele v Londonu, Parizu, New Yorku, Tokiu, Šanghaju in Milanu. Po besedah Armanija moda bolj kot kdajkoli prej vpliva na stil našega življenja v celoti, ne samo na to, kaj oblečemo in kje živimo, temveč tudi narekuje v katero restavracijo naj gremo, kateri avtomobil naj vozimo in kje naj preživimo dopust.

Armani je ena največjih modnih hiš na svetu, s skupno 4.900 zaposlenimi, 13 lastnimi tovarnami in trgovinami v 39 državah. Armanijev modni imperij je eden redkih, ki ga ni prizadela kriza visoke mode. Preteklo leto je uspel povečati promet za 6,5 odstotka na skupno 1,3 milijarde evrov. Čisti dobiček je znašal 125 milijonov evrov, največjo prodajo pa so imeli z modnimi dodatki in očali.