Kolekcija seksi spodnjega perila Sonie Rykiel za H & M je sestavljena iz 67 kosov, ki bodo od 5. decembra na prodaj po vsem svetu. Foto: EPA
Kolekcija seksi spodnjega perila Sonie Rykiel za H & M je sestavljena iz 67 kosov, ki bodo od 5. decembra na prodaj po vsem svetu. Foto: EPA
Sonia in Natalie Rykiel
Sonia Rykiel s hčerko Natalie, prav tako modno oblikovalko. Foto: EPA
Pri pariško navdahnjenem dogodku, ki naj bi stal več kot dva milijona evrov, je sodelovalo 300 tehnikov in natakarjev. Foto: EPA

Na enem največjih in najposebnejših družabnih dogodkov v Parizu zadnjih let po poročanju AFP niso manjkali niti velikanski (a vendarle ne ravno v naravni velikosti) Eifflov stolp, zabaviščno kolo, vrtiljak, steklenice šampanjca in vrsta slastnih gurmanskih priboljškov. Vse to za predstavitev kolekcije znane pariške modne oblikovalke za švedsko nizkocenovno modno skupino.

Prizorišče modne revije je po poročanju AFP spominjalo na Alico v čudežni deželi: velikanska kartonska drevesa so dopolnjevali barviti baloni, napihljivi psi in umetni oblaki megle, ki so v razstavišču Grand Palais ob Elizejskih poljanah pričakali več kot 2.000 gostov.

Linija spodnjega perila po dostopnih cenah
Gruča natakarjev in kuharskih mojstrov je točila galone pijače in stregla dobrote, kot so dimljeni losos in karamelna jabolka v spremljavi rockglasbe, oglašanja gosi, mažoretk in postavnih deklet, ki so predstavila kolekcijo seksi spodnjega perila iz 67 kosov, ki jo je za H & M pripravila Sonia Rykiel.

Spodnje perilo z njenim podpisom v 1.500 H & M-ovih trgovin prihaja v soboto, 5. decembra, na prodaj pa bo tudi v butkih 79-letne ikone francoske mode, ki je lani praznovala 40 let svoje kariere.

Margareta van den Bosch, vodja oblikovanja pri H & M-u, je ob tej priložnosti povedala: "Sonia Rykiel je resnična modna ikona, ki je izumila prepoznaven slog s kombinacijo ženskosti, pariškega šika in modernosti, pa tudi oblačila, ki so praktična, udobna in nosljiva."

Zvezdniški gostje na reviji (in pri H & M-u)
Med zvezdniškimi gosti na zabavi so bili tudi francoski modni guru Jean-Paul Gaultier, industrijski oblikovalec Phillippe Starck in supermanekenka Eva Herzigova.

Švedska modna veriga, ki prodaja oblačila po dostopnih cenah, se je v zadnjih letih že večkrat povezala z zvenečimi modnimi imeni, kot sta Karl Lagerfeld in Stella McCartney, pa tudi s popzvezdami, kot sta Madonna in Kylie Minogue, ki so za njihovo podjetje oblikovali kolekcije ali jim posodili imena.

H & M so ustanovili leta 1947 na Švedskem in je trenutno tretja najuspešnejša oblačilna znamka za ameriškim Gapom in špansko Zaro.

Sonia Rykiel, ki je leta 1968 odprla svojo prvo trgovino v Parizu, je zaslovela z linijo modnih pletenin. Njeni izdelki za H & M bodo na prodaj po cenah od 9,95 evra naprej za par spodnjic do 59,95 evra za svileni kimono. "Všeč mi je to, da bo moja moda dostopna kar največ ljudem," je oblikovalka povedala za agencijo AFP.

Nekaj utrinkov s H & M-ovega pariškega modnega spektakla si oglejte v fotogaleriji in v priloženem videoposnetku.