Victoria je na podelitvi E!-jevih nagrad nosila kreacijo svoje znamke: hlačni kostim v beli barvi. Foto: EPA
Victoria je na podelitvi E!-jevih nagrad nosila kreacijo svoje znamke: hlačni kostim v beli barvi. Foto: EPA
Spice Girls še danes, skoraj četrt stoletja po ustanovitvi, veljajo za najuspešnejšo žensko popskupino vseh časov, na Otoku so njihove prodajne številke presegli le The Beatles. Foto: EPA

"Začimbice" so prejšnji teden razveselile oboževalce, ko so razkrile, da se bodo po večletnem premoru spet odpravile na turnejo, ki bo zajemala šest koncertov. A nastopile bodo v okrnjeni zasedbi "strašljive" Mel B (Scary Spice), "športne" Mel C (Sporty Spice), "punčkaste" Emme Bunton (Baby Spice) in rdečelase Geri Horner (prej Halliwell – Ginger Spice), manjkala pa bo Victoria Beckham, nekoč bolj znana kot "fina" Posh Spice.

Brez "plonkca" ni šlo
44-letna poslovna ženska, ki se je razvila v polnokvrno modno oblikovalko, je na podelitvi nagrad medijske hiše E!, kjer so ji izročili kipec za uspešno desetletje v modi, povedala: "Od nekdaj gre za opolnomočenje žensk, za to, da se ženske počutijo kot najboljše, najlepše in najbolj močne različice sebe. Začelo se je že s Spice Girls, kjer smo prenašale sporočilo o girl power, dekliški slogi za moč. Zdaj pa to počnem z modo."

Beckhamova je občinstvu dala vedeti še, da se na odru s Spajsicami ne bo pojavila niti kot posebna gostja, čeprav je Mel B namignila, da računa vsaj na to. V svojem govoru, med katerim se je oklepala "plonklistka", se je pošalila še: "Mikrofon sem obesila na klin že pred časom, in kot vidite, se na odru prestrašim, že ko ga samo zagledam."

Victoria ima z nekdanjim angleškim nogometnim zvezdnikom Davidom Beckhamom štiri otroke, z družino živita med Londonom in Los Angelesom, svojo znamko pa je, kot omenjeno, ustanovila leta 2008. V zahvalnem govoru je povedala, da je nagrada čudovit način za praznovanje okrogle obletnice in da je za priznanje zelo hvaležna. Razkrila je, da bo večer praznovala v družbi svoje dobre prijateljice Eve Longorie, s kateri si bosta privoščili kak kozarec vina (preveč).

Med drugimi dobitniki nagrad na zvezdniškem dogodku, ki je minil v senci hudih požarov v Kaliforniji, so se znašle še Melissa McCarthy, Scarlett Johansson, Khloe Kardashian, Nicki Minaj in Taylor Swift.