Zdaj je prva, ki ji je uspelo prodreti še v znamenito letno izdajo Sports Illustrated v kopalkah.

Revija Sports Illustrated je v manekenskem svetu zelo spoštovana, v 56 letih, odkar izdaja posebno številko v kopalkah, pa je zagnala kariere nekaterih najuspešnejših supermodelov, kot sta Heidi Klum in Tyra Banks.

"Navdušena in počaščena sem, da sem lahko del ikonične izdaje revije Sports Illustrated v kopalkah. Ekipa pri SI je ustvarila še eno prelomno številko z raznoliko zasedbo vsestransko nadarjenih, prelepih žensk na ustvarjalen in dostojanstven način," je zapisala 23-letna Sampaiova, ki je bila rojena v odročni ribiški vasici na severu Brazilije.

"Brazilija je prelepa država, a ima tudi najvišje število nasilnih zločinov in umorov med transseksualci – kar trikrat več kot v ZDA. Samo lani je bilo v Braziliji umorjenih 129 transseksualcev," opozarja manekenka, ki jo bolj kot lasten uspeh veseli, kaj njen angažma v reviji SI pomeni za celotno skupnost LGBTQ.

Težka pot do slave

"Biti transseksualec običajno pomeni, da se nenehno spopadaš z zaprtimi vrati do src in glav ljudi. Srečujemo se s posmehom, žaljivkami, prestrašenimi odzivi in fizičnimi napadi – zgolj zato, ker obstajamo. Naše možnosti, pa naj gre za odraščanje v ljubeči družini, ki te sprejema, šolanje ali pa zaposlitev, kjer bi te sprejeli, so neverjetno omejene," razlaga v svojem eseju.

Čeprav je Sampaiova trenutno ena bolj iskanih manekenk, pravi, da njen uspeh ni prišel zlahka, na poti pa se je mora vseskozi boriti proti predsodkom in diskriminaciji.

Zdaj upa, da lahko s svojim statusom kaj spremeni in se javno zavzame za brazilsko transseksualno skupnost.

"Zavedam se, da sem ena redkih srečnic, moj namen pa je, da temu izkažem vse spoštovanje," piše.

"Hvala, SI, ker me vidiš in me spoštuješ tako, kot resnično sem. Da razumeš, da sem, v prvi vrsti, človek. Hvala za podporo pri nadaljnjem širjenju sporočila ljubezni, sočutja in enotnosti za VSE."