Med ženskami sta slavili Laura Dern in Renée Zellweger. Foto: EPA
Med ženskami sta slavili Laura Dern in Renée Zellweger. Foto: EPA

Čeprav za modni trend veljajo svetlo zeleni in oranžni odtenki, na tradicionalni rdeči preprogi v teatru Dolby niso prevladovali. Številne zvezdnice in zvezdniki so s svojimi oblačili želeli prenesti pomembnejše sporočilo.

V ospredju so bili rokavi, takšni in drugačni. Margot Robbie je navdušila z manšetastimi "rokavi" na Channelovi mornarski obleki, medtem ko je ramena bledo rožnate obleke Sandre Oh krasil velikanski puhast til. Zvezdnica filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Julia Butters se je odločila za kričečo rožnato obleko, ki jo je Christianu Sirianu pomagala oblikovati kar sama.

Čeprav se večurno prireditev že nekaj let trudijo skrajšati, so se nekateri zvezdniki pripravili in v svojih torbicah prinesli prigrizke, 10-letna Buttersova celo sendvič. “Med podelitvijo drugih nagrad sem bila neprestano lačna, pravzaprav sestradana, zato sem tokrat prišla pripravljena,” je pojasnila za Entertainment Tonight. Lilly Singh si je kljub popolnoma beli obleki, na rdeči preprogi privoščila čokoladni piškot, kar je objavila tudi na svojem Twitterju.

Natalie Portman je s svojim ogrinjalom opozorila na spregledana imena ženskih ustvarjalk. Foto: Reuters
Natalie Portman je s svojim ogrinjalom opozorila na spregledana imena ženskih ustvarjalk. Foto: Reuters

Eden izmed prevladujočih modnih dodatkov so bila ogrinjala, izstopajoče je bilo zagotovo Diorjevo, ki ga je nosila Natalie Portman. Na njenem plašču so bila izvezena imena žensk, ki niso bile nominirane kljub njihovemu izjemnemu prispevku k filmski industriji. "Na svoj subtilen način sem želela omeniti nekaj neverjetnih žensk v tej industriji," je povedala v intervjuju na rdeči preprogi. Imena so vključevala Lulu Wang iz The Fabewell, Greto Gerwig iz Little Woman, Lorene Scarfaria iz The Hustlers, Mati Diop (Atlantics), Mariello Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood), Melino Matsoukas (Queen & S Slim), Almo Har’el (Honey Boy) in Céline Sciamma (Portrait of a Lady on Fire).

Medtem ko moški običajno stavijo na preverjeno klasiko ‒ belo srajco in črno obleko, je bilo letos več drznejših. Timothée Chalament se je odločil za hibridno modro Pradino trenirko, Spike Lee pa se je s svojo vijolično-zlato Gucci obleko, označeno s številko dresa, poklonil pokojnemu košarkarju Kobeju Bryantu.

Joaquin Phoenix je že po osvojitvi zlatega globusa za najboljšega igralca napovedal, da bo na vseh podelitvah nosil isti smoking. Svojo obljubo je držal, pri spodbujanju k do okolja prijaznejših praks pa so se mu pridružili tudi drugi. Med njimi je bila zvezdnica filma Booksmart, ki je nosila obleko Louis Vuitton, narejeno iz do okolja prijaznih vlaken.