Foto:
Foto:
Na današnji dan je bila odkrita Tutankamonova grobnica.
Jicak Rabin in Šimon Perez

Velja za enega pomembnejših skladateljev 19. stoletja, bil pa je čisti romantik, zato s svojo lirično in elegično naravo zavzema med skladatelji tistega časa prav posebno mesto.

Leta 1893
se je v Ljubljani rodil kipar Ivan Jurkovič. Njegova najznačilnejša stvaritev je naturalistično zasnovan spomenik Ivana Cankarja na Vrhniki.

Leta 1922
je nosač vode iz odprave angleškega lorda Carnarvona in arheologa Carterja, ki sta iskala grob egipčanskega faraona Tutankamona, po naključju v pesku odkril kamnito stopnico, ki je vodila v Tutankamonovo grobnico.

Leta 1926
so fašisti zaradi atentata na Mussolinija začeli dvodnevne represalije. V Gorici so razdejali sedež slovenskih kulturnih ustanov, v Trstu pa so opustošili tiskarno časopisa Edinost in več lokalov.

Leta 1940
so se Britanci izkrcali na Kreti, ki je bila izrednega strateškega pomena za vse države.

Leta 1946
se je v Parizu začelo prvo splošno zasedanje Unesca.

Leta 1952
je Dwight Eisenhover - Ike postal predsednik ZDA.

Leta 1961
je umrl slovenski slikar Fran Klemenčič. Največ je slikal portrete, krajine in ženske podobe, pri čemer je uspešno prilagodil postimpresionistično tehniko slikanja z oljnimi barvami svojemu osebnemu izrazu.

Leta 1970
je v ZDA umrl Peter II., zadnji jugoslovanski kralj.

Leta 1982
so Brazilci pognali hidroelektrarno Itaipu na reki Parana, ki z 18 turbinami in 12.600 megavati proizvedene električne energije velja za največjo na svetu.

Leta 1995
so v Tel Avivu ubili izraelskega premierja Jicaka Rabina.