Ko je zalog ... preveč. Foto: AP
Ko je zalog ... preveč. Foto: AP

"Porabljena je bila zadnja rolica toaletnega papirja," je v torek slovesno razglasil župan Fuchstala Erwin King. Ob tej novici so si verjetno vsi sokrajani oddahnili, saj so morali v vseh javnih prostorih več kot desetletje uporabljati zelo poceni enoslojen toaletni papir rjave barve, ki je za povrh ob izpostavljenosti sončnim žarkom grdo porumenel, piše Deustche Welle.

Zaplet sega v leto 2006, ko je neki uslužbenec na krajevnem uradu po pomoti naročil kar dva tovornjaka te potrebščine. Šele ko je pred stavbo pripeljal prvi tovornjak, so se župan in njegovi sodelavci zavedeli napake. Drugo pošiljko jim je uspelo preklicati, prvo pa so morali sprejeti.

Shranili so ga v vse proste kotičke

Težava je nastala že pri raztovarjanju župan je na hitro sestavil štiričlansko ekipo zaposlenih, ki je toaletni papir zložila s tovornjaka in ga nato razpeljala v vse mogoče stavbe, v katerih je bilo na voljo vsaj malo prostora za njegovo skladiščenje. Papir je bil tako povsod v kabinetu župana, v šolskih učilnicah, v mestni hiši in na gasilski postaji. Ko se je izkazalo, da je slabe kakovosti, ga krajani niso želeli odkupiti za lastne potrebe, zato so zaloge le počasi kopnele.

Župan kljub vsem preglavicam in nezadovoljstvu napake ne obžaluje, saj se je izkazalo, da je Fuchstal zaradi gromozanske pošiljke prihranil tisoč evrov. "V zadnjih letih se je cena lesa zvišala, s tem pa je postal dražji tudi toaletni papir," je pojasnil.

Seveda je že poskrbel tudi za nove zaloge papirja pošiljka bo prav tako velika, a župan se je z dobaviteljem dogovoril, naj papir v kraj vozijo postopno. Pa še ena novost bo, se je pohvalil. Tokrat bodo v Fuchstalu imeli dvoslojni papir bele barve. "Mislim, da se bomo zlahka navadili na to spremembo," je pribil King.