Zgodovinska fotografija, ki jo je posnel Dario Calmese, prikazuje 54-letnico iz profila, ki – oblečena v modro obleko z globokim izrezom – z roko v boku kaže hrbet objektivu.

Kot je dejala v pogovoru za revijo, so imeli v preteklosti težave tudi s temnopoltimi ženskami na naslovnicah, Calmesejevo fotografijo pa je pospremila z besedami, da gre za poseben trenutek v ameriški zgodovini.

Spomnila je, da je s svojim konceptom namreč poustvaril portrete sužnjev Louisa Agassiza z začetka 19. stoletja, ki so pogled belcev na trpljenje temnopoltih spremenili v milino, eleganco in lepoto.

Le 17 temnopoltih v 35 letih

Kot je priznala tudi odgovorna urednica Radhika Jones, je bilo med letoma 1983 in 2017 v 35 letih na naslovnici le 17 temnopoltih ljudi, zato je bila odločena, da to spremeni, ko je prevzela svoje delovno mesto.

V pogovoru za novo številko revije, ki na prodajne police prihaja 21. julija, je Davisova spregovorila tudi o tem, kako je biti temnopolt v Hollywoodu, o svoji vlogi, v kateri bo upodobila nekdanjo prvo damo ZDA Michelle Obama, ter o valu protestov Black Lives Matter (Življenja temnopoltih štejejo).