Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Rio je tako lepo mesto," se začne zapis uporabnika @withlai – in očitno so na oddelku za družbena omrežja prebrali ravno do te točke, nato pa so pritisnili na gumb "deli". Kajti zapis se potem nadaljuje: "Ampak lepo ni dovolj."

Uporabnik pojasni, kako so njegovo družino med tridnevnim bivanjem v Riu oropali, nasilnemu dejanju pa je bila priča tudi njegova devet let stara sestra. "Ne morem priporočiti obiska mesta, kjer me je bilo strah zapustiti stanovanje," je opozoril.

Upad nasilja, a številke še vedno visoke

Embratur, kot je naziv nacionalne brazilske turistične organizacije, je objavo na svojem Instagramu pustil dovolj dolgo, da so ljudje opazili spodrsljaj in se dodobra ponorčevali, preden so ga uspeli izbrisati. "Ta objava je bila deljena pomotoma," so nazadnje priznali v opravičilu, kjer so dejali, da je pravzaprav namen to, da opozorijo na upad nasilnih zločinov v lanskem letu.

V Riu, ki je točka vstopa za milijone turistov, ki obiščejo Brazilijo, je bilo lani skoraj 4.000 umorov in 120.500 ropov, kar je 19 oziroma osem odstotkov manj kot v letu prej.