Lionel Messi navdihuje ves svet ‒ tudi umetniški kolektiv Cirque du Soleil. Foto: Reuters
Lionel Messi navdihuje ves svet ‒ tudi umetniški kolektiv Cirque du Soleil. Foto: Reuters

"Ponosen sem, da bo predstava Cirque de Soleila leta 2019 temeljila na moji življenjski zgodbi in nogometni strasti," je dejal 31-letni nogometaš Barcelone in petkratni najboljši igralec sveta, oblečen v majico umetniškega kolektiva.
"Predstava se bo navdihovala v izjemnem talentu in dosežkih nogometne legende, ki uteleša duha in vrednote tega športa," pa so zapisali pri Cirque du Soleilu.

Cirkuške akrobacije navdušujejo svet
Cirque du Soleil v svetu slovi po svojih cirkuških akrobacijah, v katerih ni prostora za živali.

Edinstvena kanadska skupina je leta 1984 s povezovanjem gledališča, baleta, sodobnega plesa, mojstrske scenografije in umetnostjo akrobacije zapisala prve vrstice v zgodovini povsem novega umetniškega žanra – cirkusa z močnim umetniškim poudarkom. Tudi po več kot 30 letih Kanadčani še vedno navdušujejo; vsako leto pripravijo novo predstavo, ki standarde odrske umetnosti premakne še malo naprej.

Predstave skupine Cirque du Soleil, ki ima sedež v Kanadi, si vsako leto ogleda več milijonov ljudi po vsem svetu. Kolektiv je za svoje predstave prejel mnogo nagrad, prislužil pa si je tudi svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. Slovencem so znani (tudi) zato, ker je za eno izmed njihovih predstav – Zarkano – kostume oblikoval Alan Hranitelj.