Te dni po svetu predstavljajo regionalne knjige rekordov – slovenska je luč sveta ugledala septembrain v torek so predstavili tudi ameriško, ki vedno vsebuje pester nabor takšnih in drugačnih nenavadnih rekordov in rekorderjev.

"Ljubki Ben Afquack, ki je zaslovel na Facebooku, je postal svetovni rekorder po številu sledilcev na Instagramu, med racami, zaradi česar si je zaslužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov 2012," so zapisali pri knjigi rekordov. Poudarili so, da si je enoletni raček "ob pomoči svojega lastnika Dereka Johnsona nabral osupljivo število sledilcev".

Ob vpisu rekorda v knjigo jih je imel dobrih 55 tisoč, zdaj jih ima že skoraj 80 tisoč, pričakovati pa je, da se bo njihovo število tudi zaradi promocije, ki mu jo je rekord prinesel, še povečalo.

Pri Guinnessovi knjigi so ob tem na svojem Instagramu objavili posnetek racaka, kako vzneseno caplja po sveži različici knjige in s kljunom "obrača" liste. Pri tem so razkrili še, da sta Derek in Ben vpis rekorda v slovito knjigo primerno praznovala: "Derek si je privoščil pico, Ben pa nekaj slastnih mesnatih črvov. Njam!"

Benov lastnik je v pogovoru za knjigo razkril, da je imel raco za ljubljenčka že pred leti, zdaj, ko si je uredil življenje, kupil hišo in si osnoval družino, pa si je je znova zaželel. Presrečen je, da je izbral ravno Bena, ki je, kot je pojasnil, izjemno fotogenična raca in zato izbira fotografij za objavo na Istagramu ni nikoli težka.